Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΟΑΕΔ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Λιακάδα 11 Αθήνα Αναλυτικά

Με το που βγάλανε κυβέρνηση ξεκίνησαν τις... απεργίες

Με το που βγάλανε κυβέρνηση ξεκίνησαν τις... απεργίες
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 21.12.2011 | 17:19
Πρώτη δημοσίευση: 21.12.2011 | 17:19

Η απεργία των σιδηροδρομικών υπαλλήλων στο νότιο Βέλγιο και στις Βρυξέλλες παρέλυσε την Τετάρτη το μεγαλύτερο τμήμα του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας, μια ημέρα πριν από την γενική απεργία στον δημόσιο τομέα, κόντρα στην μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος.

 
Η διαχειρίστρια εταιρία του δικτύου Infrabel ανακοίνωσε ότι πολύ λίγα δρομολόγια τρένων πραγματοποιούνται στη νότια περιοχή της Βαλλονίας και ότι η απεργία στη συγκεκριμένη περιφέρεια και σε τμήματα των Βρυξελλών επηρεάζει ορισμένα δρομολόγια από και προς την πρωτεύουσα και στην Φλαμανδία.
 
Η εταιρία Thalys, η οποία διαχειρίζεται τις ταχείες αμαξοστοιχίες από το Παρίσι, ανακοίνωσε ότι πραγματοποιούνται κανονικά τα δρομολόγιά της προς τις Βρυξέλλες, αλλά ότι αναγκάστηκε να ματαιώσει τα δρομολόγια προς την Γερμανία.
 
Η εταιρία πραγματοποιεί πέντε δρομολόγια από το Παρίσι προς την Κολονία μέσω Βρυξελλών και πέντε από την Κολονία προς την γαλλική πρωτεύουσα με ενδιάμεσο σταθμό την βελγική πρωτεύουσα.
 
Τα συνδικάτα των σιδηροδρομικών υπαλλήλων έχουν προγραμματίσει 24ωρη απεργία για σήμερα, Τετάρτη, ενώ την Πέμπτη θα συμμετάσχουν στην γενική απεργία μαζί με τους εργαζόμενους σε άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς, σε νοσοκομεία, σχολεία και άλλες δημόσιες υπηρεσίες.
 
Η νέα κυβέρνηση του Βελγίου επιχειρεί να αυξήσει το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης, που αυτή τη στιγμή είναι κατά μέσον όρο τα 59 έτη, αυξάνοντας την ηλικία στην οποία οι εργαζόμενοι μπορούν να διεκδικήσουν πρόωρη σύνταξη. Επισήμως το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης είναι τα 65 έτη.
 
Η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συγκαταλέγεται στο σχέδιο προϋπολογισμού του 2012 που στοχεύει στη μείωση του ελλείμματος στον δημόσιο τομέα της χώρας κάτω του 3% του ΑΕΠ -που είναι το όριο της ΕΕ- για τον επόμενο χρόνο και στην εξασφάλιση ότι δεν θα κινδυνεύουν οι καταθέσεις των επενδυτών στο Βέλγιο.
 
Τα συνδικάτα διαμαρτύρονται ότι οι εργαζόμενοι καλούνται να δουλεύουν περισσότερες ώρες για μικρότερες συντάξεις.
 
Η απεργία είναι η δεύτερη κίνηση διαμαρτυρίας των συνδικάτων απέναντι στα σχέδια περικοπών της μόλις δύο εβδομάδων κυβέρνησης υπό τον σοσιαλιστική Έλιο ντι Ρούπο μετά την διαδήλωση περίπου 50.000 Βέλγων στις αρχές του μήνα.
 
 
    Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Βέλγιο: “Καμπάνα” σε στελέχη του ακροδεξιού κόμματος λόγω επαφών με τη Χρυσή Αυγή Βέλγιο: “Καμπάνα” σε στελέχη του ακροδεξιού κόμματος λόγω επαφών με τη Χρυσή Αυγή
  2. Βέλγιο: Πολιτικοί τριγμοί από την ενδεχόμενη συμμαχία κόμματος του κυβερνητικού συνασπισμού με την Ακροδεξιά Βέλγιο: Πολιτικοί τριγμοί από την ενδεχόμενη συμμαχία κόμματος του κυβερνητικού συνασπισμού με την Ακροδεξιά
  3. Για πρώτη φορά η Ομοσπονδιακή Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων ενημερώθηκε για την Ελλάδα Για πρώτη φορά η Ομοσπονδιακή Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων ενημερώθηκε για την Ελλάδα
  4. Η Χρυσή Αυγή διχάζει τους Βέλγους ακροδεξιούς! Η Χρυσή Αυγή διχάζει τους Βέλγους ακροδεξιούς!
  5.  Τρίζει  η Ευρώπη - Ελλάδα και Ιταλία απείχαν από την ψηφοφορία για τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό "Τρίζει" η Ευρώπη - Ελλάδα και Ιταλία απείχαν από την ψηφοφορία για τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό
  6. Ξέσπασμα Ρέντσι: Δεν είμαστε κουμπαράς, ούτε ΑΤΜ της Ευρώπης! Ξέσπασμα Ρέντσι: Δεν είμαστε κουμπαράς, ούτε ΑΤΜ της Ευρώπης!
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook