Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Μεγάλη αντιτρομοκρατική επιχείρηση – Συνελήφθησαν 12 άτομα

REUTERS
Δώδεκα άτομα συνελήφθησαν σε τέσσερις βρετανικές πόλεις στο πλαίσιο μεγάλης αντιτρομοκρατικής επιχείρησης, ανακοίνωσε η αστυνομία. Και ανήλικοι στα χέρια στης αστυνομίας

    Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα πως δώδεκα άτομα που θεωρούνται ύποπτα για τον σχεδιασμό τρομοκρατικής επίθεσης συνελήφθησαν στη διάρκεια επιχείρησης στην Αγγλίας και την Ουαλία.

    Η αστυνομία των Δυτικών Μίντλαντς διευκρίνισε πως οι συλλήψεις έγιναν σε κατοικίες στο Κάρντιφ, το Στόουκ-ον-Τρεντ, στο Μπέρμιγχαμ και το Λονδίνο.

    “Κρατούνται γιατί θεωρούνται ύποπτοι για παραγγελία, προετοιμασία ή υποκίνηση σε τρομοκρατική ενέργεια στη Βρετανία. Όλοι οι ύποπτοι είναι ηλικίας 17 ως 28 ετών”, διευκρίνισε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

    Ανώτατος ιρακινός αξιωματούχος είχε δηλώσει την περασμένη εβδομάδα πως πιστεύει ότι η αλ Κάιντα σχεδιάζει επιθέσεις στις ΗΠΑ, τη Βρετανία και την Ευρώπη τις ημέρες των Χριστουγέννων.

    Στη διάρκεια της σημερινής επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν έρευνες στις κατοικίες των δώδεκα συλληφθέντων.

    Ο υποδιευθυντής της Μητροπολιτικής Αστυνομίας Τζον Γέιτς, αρμόδιος για τις αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις σε εθνικό επίπεδο, επισήμανε πως η επιχείρηση ήταν ευρείας κλίμακας, προγραμματισμένη, καθοδηγούμενη από τις υπηρεσίες πληροφοριών και σε αυτήν συμμετείχαν διαφορετικές δυνάμεις.

    “Βρισκόμαστε στα πρώτα στάδια της επιχείρησης, για το λόγο αυτό δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε λεπτομέρειες σχετικά με τις κατηγορίες εναντίον των υπόπτων. Όμως πιστεύω ότι ήταν αναγκαίο αυτή τη χρονική στιγμή να επέμβουμε ώστε να εγγυηθούμε την δημόσια ασφάλεια”, πρόσθεσε ο υποδιευθυντής της Σκότλαντ Γιαρντ.

    Το BBC χαρακτήρισε τις συλλήψεις ως μια “σημαντική αντιτρομοκρατική επιχείρηση”, αλλά υπογράμμισε το γεγονός ότι οι αστυνομικοί ήταν άοπλοι, που σημαίνει ότι “δεν ανησυχούσαν” για τον αν οι ύποπτοι έφεραν όπλα.

   

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε