Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Μεγαλώνει το χάσμα μεταξύ πλούσιων και φτωχών στη Γερμανία

Μεγαλώνει το χάσμα μεταξύ πλούσιων και φτωχών στη Γερμανία

Εξακολουθεί να μεγαλώνει το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών στη Γερμανία, σύμφωνα με προσχέδιο κυβερνητικής έκθεσης που εξασφάλισε σήμερα γερμανική εφημερίδα.

Η έκθεση, η οποία δημοσιεύεται από την Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ, δείχνει ότι το 53% των προσωπικών περιουσιακών στοιχείων στη χώρα ανήκει στο 10% των πιο πλουσίων, ενώ λιγότερο από 1% ανήκει στο 50% των πλέον φτωχών.

Παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα τα τελευταία πέντε χρόνια –λόγω της παγκόσμιας ύφεσης, την οποία ακολούθησε η κρίση χρέους στην Ευρώπη– ο προσωπικός πλούτος στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 1,4 τρισεκατομμύρια ευρώ μεταξύ του 2007 και του 2012.

Σε αυτό περιλαμβάνονται οι οικονομικές επενδύσεις όπως και η ιδιοκτησία και τα συνταξιοδοτικά προγράμματα.

Όμως μολονότι οι πιο πλούσιοι συσσωρεύουν περιουσιακά στοιχεία, το κράτος γίνεται φτωχότερο, επισημαίνεται επίσης στην έκθεση.

Αν και τα καθαρά περιουσιακά στοιχεία του γερμανικού κράτους μειώθηκαν μεταξύ των αρχών του 1992 και του 2012 κατά περισσότερα από 800 δισεκατομμύρια ευρώ, τα καθαρά περιουσιακά στοιχεία των νοικοκυριών σχεδόν διπλασιάστηκαν, από περίπου 4,6 δισεκατομμύρια ευρώ σε περίπου 10 δισεκατομμύρια ευρώ”, καταλήγει η Sueddeutsche Zeitung, επικαλούμενη την έκθεση.

Η κυβερνητική έκθεση για τη φτώχεια και τον πλούτο στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης συντάσσεται κάθε τέσσερα χρόνια από το υπουργείο Εργασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι πλούσιοι Γερμανοί γίνονται πλουσιότεροι

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε