Τρίτη, 19 Μαρ.
16oC Αθήνα

“Μεγαλύτερη απειλή από τον ISIS είναι ο Πούτιν!”

“Μεγαλύτερη απειλή από τον ISIS είναι ο Πούτιν!”

Μόνο αίσθηση μπορεί να προκαλέσει η δήλωση ενός από τους πλέον αναγνωρίσιμους και… δραστήριους Γερουσιαστές των ΗΠΑ πως μεγαλύτερη απειλή για την παγκόσμια ασφάλεια ακόμη και από το Ισλαμικό Κράτος είναι ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν! Ο Τζον ΜακΚέιν προειδοποίησε ότι η Γερουσία θα προωθήσει κυρώσεις εναντίον της Μόσχας για τις φερόμενες παρεμβάσεις της στις αμερικανικές εκλογές πέρυσι.

“Νομίζω ότι (ο Πούτιν) είναι η πρωταρχική και πιό σημαντική απειλή, περισσότερο ακόμα και από το ISIS”, είπε ο ΜακΚέιν σε συνέντευξη στην Αυστραλιανή Εταιρεία Ραδιοτηλεόρασης (ABC), αναφερόμενος στο Ισλαμικό Κράτος.

Δήλωσε ότι ενώ δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι οι Ρώσοι κατάφεραν να αλλάξουν το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών, εξακολουθούν να προσπαθούν να αλλάξουν τα αποτελέσματα εκλογών, συμπεριλαμβανόμενων και των πρόσφατων γαλλικών εκλογών.

“Θεωρώ τους Ρώσους την κατά πολύ μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζουμε”, δήλωσε ο ΜακΚέιν, ο οποίος προεδρεύει της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της αμερικανικής Γερουσίας. “Άρα χρειάζεται να έχουμε αυξημένες κυρώσεις και ελπίζω ότι όταν επιστρέψουμε από τη διακοπή (των εργασιών), η Γερουσία θα προχωρήσει σε κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας και θα εφαρμόσει άλλες ποινές για τη ρωσική συμπεριφορά”, είπε.

Ο ΜακΚέιν, ο οποίος έχει επικρίνει τον Ντόναλντ Τραμπ, που επίσης ανήκει στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, είπε πως πιστεύει ότι η ομάδα εθνικής ασφάλειας του Τραμπ σχεδιάζει μια στρατηγική που θα οδηγήσει στη “νίκη” στο Αφγανιστάν, και ότι ο Τραμπ έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στην ομάδα αυτή. “Πιστεύω όντως ότι τον περισσότερο καιρό δέχεται την πληροφόρηση και τις συμβουλές τους. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι το κάνει συνεχώς; Όχι. Και (θα με ερωτούσατε), σας ενοχλεί αυτό; Ναί, με ενοχλεί”, είπε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε