Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Μεγιστάνας θέλει να πληρώνει περισσότερους φόρους!

Δεν ξέρει τι έχει και δεν έχει. Και αποφάσισε πως θέλει να πληρώνει περισσότερους φόρους για να πάει κόντρα στις αδικίες του φορολογικού συστήματος!

Διατεθειμένος να πληρώσει περισσότερους φόρους δηλώνει ο Γουόρεν Μπάφετ χαρακτηρίζοντας «αλλόκοτο σουρωτήρι» τον φορολογικό κώδικα των ΗΠΑ. Τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσµο, ο 80χρονος αµερικανός µεγιστάνας φέρεται εξοργισμένος µε τις αδικίες του φορολογικού συστήµατος που ισχύει στις Ηνωµένες Πολιτείες.
 
«∆εν είναι δυνατόν να φορολογούµαι εγώ λιγότερο από τη γραµµατέα µου ή την οικιακή βοηθό µου», δήλωσε σε δείπνο στο οποίο συµµετείχαν άλλοι δισεκατοµµυριούχοι.
 
«Σας φαίνεται σωστό να πληρώνω εγώ στην εφορία το 17% του εισοδήµατός µου και η γραµµατέας µου το 30% του δικούς της εισοδήµατος;», ρώτησε τους καλεσμένους του. Ο Γουόρεν Μπάφετ πληρώνει κάθε χρόνο στην Εφορία περίπου επτά εκατοµµύρια δολάρια. Η φορολογική του δήλωση αποτελείται από 64.000 σελίδες και παρά τους εξονυχιστικούς ελέγχους στους οποίους έχει υποβληθεί κατά καιρούς δεν έχει προκύψει το παραµικρό.
 
Ο θέση που εκφράζει ο λεγόµενος και «µάντης της Οκλαχόµας» για την ικανότητά του στον χρηµατιστηριακό τζόγο αποκτά ιδιαίτερη σηµασία, καθώς το χάσµα ανάµεσα σε πλούσιους και φτωχούς στις Ηνωµένες Πολιτείες έχει µεγαλώσει. Σύµφωνα µε επίσηµα στοιχεία, σήµερα το 1% των κατοίκων της Αµερικής κατέχει το 25% του πλούτου της, ποσοστό που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία της. «Ο φορολογικός κώδικας είναι ένα αλλόκοτο σουρωτήρι το οποίο µπορεί να χρησιµοποιήσει όποιος έχει πολλά χρήµατα για να φιλτράρει τα δισεκατοµµύριά του.
 
Αντίθετα, όποιος δεν κρύβεται πίσω από ιδρύµατα και trust funds πληρώνει µέχρι το τελευταίο δολάριο», φέρεται να δηλώνει σύµφωνα µε τον ανταποκριτή της εφηµερίδας «La Repubblica».
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε