Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Μειώνουν το επίδομα ανεργίας για να τους αναγκάσουν να εργαστούν

Η ισπανική κυβέρνηση πρόκειται να περιορίσει τις προϋποθέσεις απόδοσης επιδομάτων σχετικών με την ανεργία, ώστε οι άνεργοι να επιδιώκουν με μεγαλύτερο ζήλο να βρούν εργασία.

Το ποσοστό των ανέργων στην Ισπανία έχει διαμορφωθεί στο +20,9%, το μεγαλύτερο σε όλη την ΕΕ.

Η προθεσμία μέσα στην οποία ο άνεργος εισπράττει επιδόματα ανεργίας, “από 90 ημέρες θα περιοριστεί πλέον στις 30”, όπως ανακοίνωσε μιλώντας στον ραδιοσταθμό “Καντένα σερ” ο υπουργός η Εργασίας. “Δεν νοείται για την κυβέρνησή μας άνεργος, που να αρνείται μία προσφορά εργασίας” υπογράμμισε στις ίδιες δηλώσεις ο αξιωματούχος. “Δεν θα συνεχίσουμε να έχουμε την διπλάσια ανεργία από την υπόλοιπη ΕΕ”, επισήμανε.

Στην Ισπανία, συχνά η αποτελεσματικότητα του κρατικού οργανισμού γιά τους άνεργους επικρίνεται πολύ. Η οικονομική εφημερίδα “Σίνκο Ντίας” γράφει ότι “δεν πρέπει να υπερηφανεύονται τα στελέχη του οργανισμού, δεδομένου ότι προκύπτει πως τον μήνα Ιούλιο μόνο σε ποσοστό 2,9% του συνόλου διευκόλυναν ανέργους να βρούν εκ νέου εργασία”. Αλλες, μη κυβερνητικές, υπηρεσίες του ιδίου τομέα βοήθησαν σε ποσοστό +12,9% του συνόλου ανέργους να βρούν μία θέση.

Ένα άλλο μέτρο περιορισμού των ευεργετημάτων για ανέργους είναι ότι, οι άνεργοι χωρίς παιδιά ηλικίας 30-45 ετών, δεν θα εισπράττουν το μηνιαίο επίδομα των 426 ευρώ. Για τους ανέργους με παιδιά πάντως, η χορήγηση του επιδόματος αυτού ανανεώθηκε γιά έξι ακόμα μήνες και μάλιστα γιά δεύτερη συνεχή φορά.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε