Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Μειώθηκαν κατά 21% οι αεροπορικές πτήσεις τον Απρίλιο στην Βρετανία

Μειώθηκαν κατά 21% οι αεροπορικές πτήσεις τον Απρίλιο στην Βρετανία

Οι απαγορεύσεις πτήσεων, επί έξι μέρες στην Ισλανδία λόγω ηφαιστιακής τέφρας, προκάλεσε την πτώση κατά 21% των αεροπορικών συγκοινωνιών στην Βρετανία τον περασμένο μήνα.

 Όπως ανακοινώθηκε από την εθνική υπηρεσία αεροπορικού ελέγχου, τον περασμένο μήνα η αρμόδια υπηρεσία κατέγραψε 141.956 πτήσεις στον βρετανικό εναέριο χώρο, έναντι 180.166 πτήσεων τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι.

Η μείωση αυτή οφείλεται αποκλειστικά στην απόφαση μείωσης όλων των πτήσεων από 15 έως και 20 Απριλίου, που επηρέασε αρνητικά όλες τις πτήσεις , εσωτερικού, εξωτερικού σε πάρα πολλές χώρες της Ευρώπης. 

Στο μεταξύ από το Ρέικιαβικ, επιστήμονες γεωλόγοι αναφέρουν ότι η δραστηριότητα του ηφαιστείου έχει “μειωθεί αρκετά” ενώ η εκπομπή στάχτης που είχε εξαπλωθεί σχεδόν παντού στην Ευρώπη έχει “σαφώς” εξασθενίσει τις τελευταίες ημέρες.

Ήδη τις τελευταίες ημέρες η στήλη του καπνού και της τέφρας έχει πέσει κάτω από τα 5 χιλιάδες μέτρα, ενώ άλλοι ειδικοί επιστήμονες στην Ισλανδία μέτρησαν πως δεν ξεπερνά τα 3 χιλιάδες μέτρα.

“Μέχρι πριν δύο εβδομάδες η στήλη καπνού και τέφρας ήταν πυκνή και μεγάλη τώρα έχει γίνει σαφώς μικρότερη”, ανέφερε ο γεωλόγος Στέινουν Γιακομπσντότιρ.

Αναμένεται πως εάν συνεχιστεί η μείωση, τότε η λάβα θα αραιώσει και η παραγωγή στάχτης θα μειωθεί ακόμα περισσότερο, ανέφερε άλλος ειδικός επιστήμονας από την Ισλανδία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε