Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

Μεξικό: 15 ένοπλοι νεκροί μετά από μάχη με στρατιώτες.

Τα αίματα στον δρόμο από την αιματηρή συμπλοκή στρατιωτών και ενόπλων των καρτέλ. ΦΩΤΟ REUTERS
Τα αίματα στον δρόμο από την αιματηρή συμπλοκή στρατιωτών και ενόπλων των καρτέλ. ΦΩΤΟ REUTERS
Δεκαπέντε ένοπλοι, που φέρονται να ανήκαν σε συμμορία που διακινεί ναρκωτικά, σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυρών με Μεξικανούς στρατιώτες χθες Τρίτη στο δυτικό Μεξικό.

 

Οι άγνωστοι, που οι αρχές εκτιμούν ότι ήταν εκτελεστές ενός καρτέλ, επιτέθηκαν στους στρατιώτες οι οποίοι πήγαιναν να ερευνήσουν ένα σπίτι που πίστευαν ότι ήταν κρυψώνα του καρτέλ στο Τάσκο, νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας. Οι στρατιώτες ανταπέδωσαν τα πυρά και σκότωσαν τους αντιπάλους τους μετά από μάχη που διήρκεσε σαράντα λεπτά, σύμφωνα με ανακοινωθέν του υπουργείου Άμυνας.
 
Η μάχη σημειώθηκε μια ημέρα μετά την ενέδρα ενόπλων εναντίον οχηματοπομπής της ομοσπονδιακής αστυνομίας στην πολιτεία Μιτσοακάν, στην οποία βρήκαν το θάνατο 10 αστυνομικοί.
 
Πάνω από 23.000 άνθρωποι έχουν βρει το θάνατο σε επεισόδια βίας που αποδίδονται στα καρτέλ που διακινούν ναρκωτικά με προορισμό την αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών αφότου ο συντηρητικός πρόεδρος του Μεξικού Φελίπε Καλδερόν κήρυξε τον “πόλεμο” εναντίον τους το 2006. Η προηγούμενη και η σημερινή κυβέρνηση των ΗΠΑ πρόσφεραν βοήθεια και εξοπλισμό αξίας δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων για να στηρίξουν την εκστρατεία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε