Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Μεξικό: Νέοι νεκροί στον πόλεμο των καρτέλ

Μεξικό: Νέοι νεκροί στον πόλεμο των καρτέλ

Έξι αστυνομικοί και ένας πολίτης σκοτώθηκαν την Παρασκευή σε ενέδρα στο κέντρο της Σιουδάδ Χουάρες, στο βόρειο Μεξικό.

Τέσσερις ομοσπονδιακοί αστυνομικοί πέθαναν επί τόπου, μαζί με έναν δημοτικό αστυνομικό και έναν 17χρονο πολίτη, ανέφερε σε μία δήλωση το υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας. Άλλος ένας ομοσπονδιακός αστυνομικός πέθανε στο νοσοκομείο.

Η Σιουδάδ Χουάρες, που βρίσκεται στην πολιτεία Τσιουάουα κατά μήκος των συνόρων από την πόλη Ελ Πάσο των ΗΠΑ, θεωρείται ευρέως ως η πιο βίαιη πόλη στο Μεξικό λόγω των ένοπλων συγκρούσεων μεταξύ συμμοριών και μεταξύ ναρκεμπόρων και αστυνομικών στον αιματηρό πόλεμο των καρτέλ των ναρκωτικών. Περισσότεροι απο 2.600 σκοτωμοί καταγράφηκαν πέρυσι, σε σύνολο άνω των 7.700 σε ολόκληρο το Μεξικό.

Στις 8 Απριλίου, η ομοσπονδιακή αστυνομία ανέλαβε τη δημόσια ασφάλεια στην πόλη, αντικαθιστώντας το στρατό. Περίπου 5.000 ομοσπονδιακοί αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί στην πόλη.

Η ενέδρα στήθηκε σε μία διασταύρωση, στη διάρκεια περιπολίας ομοσπονδιακών αστυνομικών. Οι αστυνομικοί φέρεται να σταμάτησαν από έναν πωλητή στο δρόμο που ζήτησε βοήθεια. “Τότε πολλοί ένοπλοι άνδρες άνοιξαν πυρ εναντίον των αστυνομικών από το πίσω μέρος των αυτοκινήτων”, δήλωσαν αξιωματούχοι. Τουλάχιστον ένας από τους επιτιθέμενους τραυματίστηκε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε