Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Μεξικό: Πάνω από 100 οι νεκροί από τις πλημμύρες

Μεξικό: Πάνω από 100 οι νεκροί από τις πλημμύρες

Τα συντρίμμια ενός ελικοπτέρου Black Hawk και τα πτώματα τουλάχιστον 3 μελών του ανακάλυψε η ομοσπονδιακή αστυνομία του Μεξικού. Φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών απο τις χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων χρόνων θα αυξηθεί.

Ο πρόεδρος του Μεξικού Ενρίκε Πένια Νιέτο δήλωσε ότι οι τουλάχιστον 68 άνθρωποι που αγνοούνται έπειτα από τις κατολισθήσεις λάσπης είναι πιθανότατα νεκροί.

Τουλάχιστον οι δύο πιλότοι και ο μηχανικός έχασαν τη ζωή τους στη συντριβή του ελικοπτέρου, ενώ είναι ασαφές το εάν και κατά πόσον στο Μπλακ Χοκ επέβαιναν πολίτες που είχαν διασωθεί κι απομακρύνονταν από την πλημμυρισμένη πόλη Λα Πιντάδα όταν το ελικόπτερο κατέπεσε, δήλωσε ο εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής αστυνομίας Χεσούς Σαπάτα.

Η μεξικανική πολιτεία Γκερέρο, όπου βρίσκεται το θέρετρο Ακαπούλκο, το οποίο είναι ιδιαίτερα δημοφιλές μεταξύ των Αμερικανών τουριστών, ήταν αυτή που επλήγη περισσότερο από τις σφοδρές βροχοπτώσεις, τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις που προκάλεσε η τροπική καταιγίδα Μανουέλ την περασμένη εβδομάδα.

Το ελικόπτερο είχε χαθεί από τα ραντάρ πριν από δύο ημέρες, αφού το πλήρωμά του είχε διασώσει οκτώ ανθρώπους από την πλημμυρισμένη ορεινή πόλη Λα Πιντάδα. Πολλές πόλεις συνεχίζουν να αναζητούν επιζώντες μετά τις θανατηφόρες κατολισθήσεις λάσπης.

Τουλάχιστον 68 άνθρωποι συνεχίζουν να αγνοούνται

Δεκάδες χιλιάδες τουρίστες έφυγαν από το Ακαπούλκο, μεγάλο μέρος του οποίου έχει πλημμυρίσει, είτε με ειδικές πτήσεις ή οδικώς, αφού ο βασικός αυτοκινητόδρομος της πόλης άνοιξε ξανά χθες.

Πάνω από 22.000 σπίτια έχουν υποστεί ζημιές στο Γκερέρο και τουλάχιστον 20.000 άνθρωποι διαμένουν σε καταφύγια, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της πολιτείας Άνχελ Αγκίρε.

Ένα ψυχρό μέτωπο που κινείται προς την ενδοχώρα του Μεξικού από τις ανατολικές πολιτείες Ταμαουλίπας και Βερακρούς αναμένεται να προκαλέσει κι άλλες βροχοπτώσεις μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Διαβάστε

Απίστευτη καταστροφή στο Μεξικό – 160 νεκροί και αγνοούμενοι από τις πλημμύρες – ΦΩΤΟ

Μεξικό: τουλάχιστον 160 νεκροί και αγνοούμενοι από τις πλημμύρες

Ταυτόχρονα χτύπησαν το Μεξικό τυφώνας και τροπική καταιγίδα!

Δεκάδες τραυματίες μετά από επέμβαση της αστυνομίας για να διαλύσει συγκέντρωση

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε