Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Μεξικό: Συλλήψεις μυστήριο λίγο πριν τη Σύνοδο του ΟΗΕ

ΦΩΤΟ REUTERS

Λίγες μέρες πριν τη Σύνοδο του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή, οι μεξικανικές αρχές εξάρθρωσαν συμμορία που σχεδίαζε να επιτεθεί στο ξενοδοχείο όπου θα γίνουν οι συνομιλίες.

Οι επίδοξοι απαγωγείς είχαν στην κατοχή τους λεπτομερή σχέδια των ρυθμίσεων ασφαλείας για τη Σύνοδο του Κανκούν. Σύμφωνα με την εφημερίδα Milenio, οι άνδρες που συνελήφθησαν από τους Μεξικανούς πεζοναύτες είχαν βαρύ οπλισμό, χάρτες, φωτογραφίες του ξενοδοχείου Moon Palace, όπου θα φιλοξενηθεί η Σύνοδος, καθώς και τις θέσεις της αστυνομίας και τα σημεία ελέγχου.

Πάντως στην επίσημη ανακοίνωση του Πολεμικού Ναυτικού δεν γίνεται καμία διασύνδεση των συλλήψεων με τη Σύνοδο.

Η εφημερίδα στην ιστοσελίδα της δημοσιεύει μία φωτογραφία των επτά συλληφθέντων, ανάμεσα σε μασκοφόρους πεζοναύτες, μπροστά από ένα λογότυπο του ναυτικού. Μπροστά στους άνδρες είναι ένα τραπέζι, πάνω στο οποίο βρίσκονται ψεύτικες στολές αστυνομικών της ομοσπονδιακής αστυνομίας, όπλα και πυρομαχικά.

Στη Σύνοδο, η οποία θα διεξαχθεί από τις 29 Νοεμβρίου μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου, θα συμμετάσχουν υπουργοί Περιβάλλοντος από πάνω από 200 χώρες σε μία προσπάθεια να γίνει πιο σκληρή η παγκόσμια απάντηση στην κλιματική αλλαγή.

Το Μεξικό προσπαθεί να καταπολεμήσει ένα κύμα εγκληματικότητας, το οποίο έχει πυροδοτηθεί από τον πόλεμο των ναρκωτικών, που οδήγησε κάποια από τα καρτέλ σε άλλες εγκληματικές δραστηριότητες, όπως οι απαγωγές και οι εκβιασμοί.

Οι απαγωγές είναι ένα αυξανόμενο πρόβλημα για το Μεξικό, όπου οι επιχειρηματίες και τα στελέχη των επιχειρήσεων, μπαίνουν στο στόχαστρο μαζί με απλούς ανθρώπους.

Η ασφάλεια ενόψει της Συνόδου αναμένεται να είναι πολύ αυστηρή. Οι οργανωτές έχουν δημιουργήσει ένα κεντρικό σημείο ελέγχου, έξω από το ξενοδοχείο, όπου οι αντιπροσωπείες που ζητούν πρόσβαση στη σύνοδο, θα περνούν από λεπτομερή έλεγχο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε