Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Μεξικό: Τα καρτέλ ναρκωτικών έσπειραν το θάνατο

Μεξικό: Τα καρτέλ ναρκωτικών έσπειραν το θάνατο

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη διάρκεια επιθέσεων που εξαπέλυσε μία ομάδα ένοπλων ανδρών σε πολλά σημεία της πόλης Πουέρτο Μαδέρο, στη βορειοανατολική πολιτεία Ταμαουλίπας του Μεξικού, ανακοίνωσε την Παρασκευή η αστυνομία.

Έως τώρα “20 πτώματα βρέθηκαν σε διάφορες περιοχές της πόλης”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματικός της ομοσπονδιακής αστυνομίας. Σύμφωνα με πηγή που πρόσκειται στην τοπική εισαγγελία, μία ομάδα ένοπλων ανδρών με πολιτικά έσπειρε τον τρόμο από την Πέμπτη στην πόλη αυτή που έχει μέτωπο στον Κόλπο του Μεξικού, πληθαίνοντας τις αντιπαραθέσεις και τις δολοφονίες.

Εδώ και μήνες η πολιτεία Ταμαουλίπας είναι το θέατρο φονικών συγκρούσεων ανάμεσα στο καρτέλ του Κόλπου και στους πρώην συμμάχους του, τους Σέτας, μια ομάδα πρώην επίλεκτων στρατιωτικών που μετατράπηκαν σε πληρωμένους δολοφόνους.Η επίθεση αυτή πραγματοποιείται μερικές ώρες μετά τη σφαγή 19 ανθρώπων από μία τριανταριά πληρωμένων δολοφόνων σε ένα κέντρο αποτοξίνωσης της Τσιουάουα, κοντά στη μεθόριο με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο πόλεμος ανάμεσα στα καρτέλ έχει προκαλέσει ήδη το θάνατο περίπου 23.000 ανθρώπων εδώ και τρεισήμισι χρόνια, παρά την ανάπτυξη περισσοτέρων των 50.000 στρατιωτικών για ενίσχυση της αστυνομίας, σε ολόκληρη τη χώρα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε