Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Μεντβέντεφ: «Οι διαρροές αποδεικνύουν τον κυνισμό των ΗΠΑ»

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Ευκαιρία να πουν όσα δε μπορούσαν τόσο καιρό έχουν βρει αρκετοί από τους ηγέτες κρατών που εμπλέκονται στις αποκαλύψεις του Wikileaks. Τελευταίος ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Ο πρόεδρος τη Ρωσίας -που πριν από μερικούς μήνες συνέτρωγε χάμπουργκερ με τον Αμερικανό ομόλογό του, Μπαράκ Ομπάμα- κατηγόρησε τις ΗΠΑ για κυνισμό, τονίζοντας πως τα διπλωματικά έγγραφα που διέρρευσαν μέσω της πασίγνωστης, πια, ιστοσελίδας, αποδεικνύουν τον κυνισμό της αμερικανικής διπλωματίας.

«Οι διαρροές αυτές είναι διδακτικές και δείχνουν σε ολόκληρο τον κόσμο τον κυνισμό των αξιολογήσεων και των κρίσεων που κυριαρχεί στην εξωτερική πολιτική διαφόρων κρατών, στην προκειμένη περίπτωση υπαινίσσομαι τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής» δήλωσε ο Μεντβέντεφ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Ιιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι στο Σότσι, στη νότια Ρωσία.

Ο Μεντβέντεφ, ο οποίος περιγράφεται στα τηλεγραφήματα αυτά ως ο “Ρόμπιν” του “Μπάτμαν” πρωθυπουργού Βλαντίμιρ Πούτιν, σημείωσε πάντως ότι τα έγγραφα που διέρρευσαν είναι απίθανο να προκαλέσουν προβλήματα στις σχέσεις με την Ουάσινγκτον.

«Δεν είμαστε παρανοϊκοί και δεν συνδέουμε τις ρωσοαμερικανικές σχέσεις με κάποιες διαρροές», σημείωσε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε