Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Μεντβέντεφ: Περιμένουμε καλές ειδήσεις και όχι λαϊκισμό από την Ελλάδα

Μεντβέντεφ: Περιμένουμε καλές ειδήσεις και όχι λαϊκισμό από την Ελλάδα

Ο πρόεδρος της Ρωσίας μίλησε  για την αβεβαιότητα στην οποία έχει βυθιστεί το μέλλον της ευρωζώνης μετά την αιφνιδιαστική ανακοίνωση περί διεξαγωγής δημοψηφίσματος στην Ελλάδα για το ευρωπαϊκό σχέδιο στήριξης της χώρας.

Ο κόσμος περιμένει “καλές ειδήσεις από την Ελλάδα και όχι ειδήσεις εξωτικές ή λαϊκιστικές”, δήλωσε σήμερα στις Κάνες Ντμίτρι Μεντβέντεφ σε ομιλία του ενώπιον επιχειρηματιών από χώρες της Ομάδας των Είκοσι (G20). “Ελπίζω ότι δεν θα πρέπει να περιμένουμε πάρα πολύ”, συνέχισε.

Ο ρώσος πρόεδρος δήλωσε εξάλλου πως οι Ευρωπαίοι δεν προχωρούν αρκετά γρήγορα στα μέτρα για την καταπολέμηση της κρίσης του χρέους και των δημοσιονομικών ελλειμμάτων τους.

“Δεν θα ήθελα να πληγώσω κανέναν, όμως οι ενέργειες των εταίρων μας θα έπρεπε να είναι πολύ πιο δυναμικές και πολύ πιο σθεναρές για να αποκαταστήσουν την τάξη”, δήλωσε, “αλλιώς θα είμαστε για καιρό ακόμη όμηροι αυτών των προβλημάτων”.

Ο Μεντβέντεφ υπενθύμισε εξάλλου πως η Ρωσία θα συμμετείχε “σε προγράμματα χρηματοπιστωτικής βοήθειας προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τουλάχιστον μέσω του ΔΝΤ”.

Διαβάστε επίσης: Εθνική ταπείνωση στις Κάννες – Εκείνοι μιλούσαν, εκείνος άκουγε – Όλοι οι διάλογοι

Μέρκελ: οι Έλληνες αν θέλουν ας φύγουν απ’ το ευρώ

Σαρκοζί: “Δεν παίρνετε ευρώ από την 6η δόση”

Λαγκάρντ: Θα εισηγηθώ για την 6η δόση μετά το δημοψήφισμα

Η πρώτη κίνηση Ντράγκι: Μείωση του επιτοκίου της ΕΚΤ κατά 0,25%

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε