Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Μεντβέντεφ: Το Κιργιστάν μπορεί να εξελιχθεί σε δεύτερο Αφγανιστάν

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS
Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, προειδοποίησε σήμερα ότι το Κιργιστάν θα μπορούσε να μετατραπεί σε ένα δεύτερο Αφγανιστάν τονίζοντας ότι η χώρα δεν πρέπει να διαιρεθεί.

 

“Ελπίζουμε ότι μετά τις εκλογές θα σχηματιστεί μια κυβέρνηση ικανή να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις (…) διαφορετικά το Κιργιστάν κινδυνεύει να καταρρεύσει, δηλαδή να διαιρεθεί”, είπε ο Μεντβέντεφ σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στην Ουάσινγκτον, μαζί με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.
 
“Ανησυχούμε ότι ότι υπ’ αυτές τις συνθήκες μπορεί να ανέλθουν στην εξουσία οι ριζοσπάστες. Θα πρέπει τότε να επιλύσουμε τα ίδια προβλήματα που αντιμετωπίσαμε και σε άλλες περιοχές, όπως στο Αφγανιστάν”, πρόσθεσε.
 
Σύμφωνα με τις αρχές του Κιργιστάν από τις συγκρούσεις μεταξύ Κιργίζιων και Ουζμπέκων στα νότια της χώρας έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι τώρα 2000 άνθρωποι.
 
“Οι αρχές αποδείχθηκαν ανίκανες να προλάβουν όσα έγιναν. Στη Ρωσία και στις ΗΠΑ ευχόμαστε ότι το κράτος του Κιργιστάν θα μπορέσει να λύσει αυτά τα προβλήματα”, συνέχισε ο Μεντβέντεφ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε