Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Μεντβέντεφ: Βρείτε τα με την ΕΕ και μετά θα σας βοηθήσουμε

Μεντβέντεφ: Βρείτε τα με την ΕΕ και μετά θα σας βοηθήσουμε

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ διαβεβαίωσε σήμερα ότι η Ρωσία “δεν κλείνει την πόρτα” σε μια στήριξη της Κύπρου, πρόσθεσε όμως ότι η Λευκωσία πρέπει πρώτα να συμφωνήσει με την ΕΕ για να βρεθεί μια διέξοδος στην κρίση.

“Δεν κλείσαμε την πόρτα”, δήλωσε ο Μεντβέντεφ. “Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε διάφορες μορφές στήριξης μόλις υπάρξει ένα οριστικό σχέδιο επεξεργασμένο από την ΕΕ και την Κύπρο ως χώρα μέλος”, πρόσθεσε ο ρώσος πρωθυπουργός στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Ο Μπαρόζο από την πλευρά του είπε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξακολουθεί να περιμένει μια εναλλακτική πρόταση από την Κύπρο σχετικά με τους τρόπους με τους οποίους θα μπορέσει να συνεισφέρει το μερίδιο που της αναλογεί στη διεθνή διάσωσή της.

“Οι κυπριακές αρχές ενημέρωσαν τις άλλες κυβερνήσεις και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς ότι έχουν μια εναλλακτική λύση. Την τελευταία στιγμή έλαβα την πληροφορία ότι δεν έχουμε λάβει ακόμη αυτή την πρόταση”, δήλωσε ο Μπαρόζο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Μόσχα.

“Πιστεύω ότι δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο”, δήλωσε ο επικεφαλής της Επιτροπής προσθέτοντας ότι θα πρέπει επίσης να εξεταστεί αν η νέα πρόταση ανταποκρίνεται σε προηγούμενες δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Κύπρος στο πλαίσιο της ευρωζώνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σαμαράς – Αναστασιάδης συμφώνησαν να απορροφηθούν από ελληνικές τράπεζες τα υποκαταστήματα των κυπριακών
 

Τελεσίγραφο Μέρκελ προς Κυπρίους: “Μην δοκιμάζετε την υπομονή μας!”
 

Ποιοί πελάτες της Λαϊκής Τράπεζας ”κλαίνε” τα λεφτά τους

Μόνο όχι εισπράττει η Κύπρος από τους εταίρους της – Η τρόικα απέρριψε το μεγαλύτερο μέρος του σχεδίου Αναστασιάδη

Η Ευρωζώνη εξετάζει το κλείσιμο των κυπριακών τραπεζών!

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε