Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Μερική άρση του αποκλεισμού στη Γάζα

Μερική άρση του αποκλεισμού στη Γάζα

Το Ισραήλ ανακοίνωσε νέα σειρά διαδικασιών για να διευκολύνει τη χερσαία πρόσβαση στη Λωρίδα της Γάζας, λέγοντας ότι σύντομα θα επιτρέψει εντός του θύλακα τη διακίνηση όλων των αγαθών, εκτός από όπλα και υλικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή όπλων.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου, αναφέρει ότι το Ισραήλ “το ταχύτερο δυνατόν” θα δημοσιεύσει ένα κατάλογο με τα απαγορευμένα αγαθά και όλα τα υπόλοιπα που δεν θα αναφέρονται στον κατάλογο θα επιτρέπεται να διακινούνται στον αποκλεισμένο θύλακα, που ελέγχεται από την ισλαμική οργάνωση Χαμάς.

Η νέα αυτή διαδικασία θα επιτρέπει την εισαγωγή οικοδομικών υλικών για προγράμματα στέγασης υπό διεθνή επιτήρηση και θα αυξηθεί η ροή ποικίλων αγαθών προς την αποκλεισμένη παλαιστινιακή περιοχή.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν ότι στηρίζουν τη μερική άρση του αποκλεισμού της Λωρίδας της Γάζας που αποφάσισε το Ισραήλ.   Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα συζητήσει “επιπλέον βήματα” με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του τελευταίου στην Ουάσινγκτον στις 6 Ιουλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Το Ισραήλ δεν επέτρεψε σε Γερμανό υπουργό να επισκεφθεί τη Λωρίδα της Γάζας

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε