Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Μέρκελ: “Δεν είμαι θυμωμένη με τον Σαρκοζί”

Η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα ότι δεν είναι θυμωμένη με τον πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος απέφυγε πρόσφατα να ζητήσει τη συμμετοχή της Μερκελ σε μια από τις συγκεντρώσεις του για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία.

 Ερωτηθείσα σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο, αν είναι θυμωμένη με τον κ. Σαρκοζί επειδή άλλαξε γνώμη, η Μέρκελ απάντησε “όχι” με ένα μεγάλο χαμόγελο.

    “Είπα ότι θα ήμουν ευτυχής και το εύχομαι, ο Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί να είναι επίσης ο επόμενος πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας και ότι όποια και αν είναι η μορφή της υποστήριξης που θα μας ζητηθεί, εμείς θα ανταποκριθούμε”, τόνισε.

    “Για να είμαι ειλικρινής, έχουμε ήδη αρκετά να κάνουμε στη χώρα μας” πρόσθεσε.

    Η καγκελάριος επανέλαβε ότι το βρίσκει “φυσιολογικό” να υποστηρίζει τον συντηρητικό ομόλογό της “καθώς έχουμε πάντα συνεργαστεί πολύ καλά”.

    Η Μέρκελ υπενθύμισε ότι, παράλληλα, από την άλλη πλευρά, ο πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) κ. Σίγκμαρ Γκάμπριελ “αγωνίζεται” για να υποστηρίξει τον υποψήφιο των γάλλων Σοσιαλιστών Φρανσουά Ολάντ. “Είναι απολύτως φυσιολογικό στην Ευρώπη να υποστηριζόμαστε στους κόλπους των πολιτικών οικογενειών”, υπογράμμισε.

   

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε