Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 25 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Μέρκελ: "Δεν έχει τελειώσει ακόμα η κρίση"

Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 21.03.2012 | 18:42
Πρώτη δημοσίευση: 21.03.2012 | 18:28

 Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ εξέφρασε σήμερα την εκτίμηση πως η κρίση «δεν έχει παρέλθει ακόμη» και πως η Ευρώπη «εξακολουθεί να διανύει μία από τις φάσεις της κρίσης αυτής».

«Όσον αφορά την εξέλιξη αυτής της κρίσης, δεν μπορούμε να πούμε πως σήμερα αυτή έχει παρέλθει, εξακολουθούμε να βρισκόμαστε σε μία από τις διαφορετικές φάσεις της κρίσης αυτής», τόνισε η Μέρκελ σε μία διάσκεψη του κόμματός της για την Βιομηχανία και την Απασχόληση στη Γερμανία, που οργανώθηκε στο Κοινοβούλιο (Μπούντεσταγκ).

«Βρισκόμαστε σε ένα σημείο πέρα για πέρα αποφασιστικό: ποιες είναι οι συνθήκες της σταθερότητας; Ποια ανάπτυξη μπορούμε να θέσουμε σε εφαρμογή; Ποια ελπίδα έχουν οι επενδυτές στην Ευρώπη, την Αμερική, την Ιαπωνία να επενδύσουν τα χρήματά τους στις χώρες μας και να ξαναδούν τα χρήματά τους;», αναρωτήθηκε στην ομιλία της η Μέρκελ.

Για τη Γερμανία, τόνισε η καγκελάριος, «η ευρωπαϊκή πολιτική κυρίως σε ό,τι αφορά τη ζώνη του ευρώ είναι πάντοτε κάτι περισσότερο από ένα θέμα εσωτερικής πολιτικής» εξαιτίας της διασύνδεσης της γερμανικής οικονομίας με αυτές των γειτόνων της.

«Η Γερμανία ναι μεν δεν βρίσκεται σε άσχημο δρόμο, αλλά εξαιτίας της δημογραφικής μεταβολής, εξαιτίας της μεγάλης προκλήσεως που αντιπροσωπεύει ο αυξημένος οικονομικός ανταγωνισμός, έχουμε ακόμη πολλά να κάνουμε», τόνισε η Μέρκελ.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο