Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Μέρκελ: Η Κύπρος πρέπει να διαπραγματευτεί “μόνο με την Τρόικα”

Μέρκελ: Η Κύπρος πρέπει να διαπραγματευτεί “μόνο με την Τρόικα”

Η Γερμανίδα καγκελάριος, ‘Αγκελα Μέρκελ, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε χθες με τον πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη, επέμεινε ότι οι διαπραγματεύσεις για το σχέδιο διάσωσης πρέπει να διεξαχθούν αποκλειστικά και μόνο με την Τρόικα, δήλωσε σήμερα στο Βερολίνο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.

“Υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στην κ. Μέρκελ και τον πρόεδρο της Κύπρου χθες το βράδυ. Κατά την επικοινωνία αυτή η κ. Μέρκελ επέμεινε ότι οι διαπραγματεύσεις (για το σχέδιο διάσωσης) πρέπει να διεξαχθούν αποκλειστικά και μόνο με την Τρόικα”, τόνισε η ίδια εκπρόσωπος, χωρίς να δώσει επιπλέον πληροφορίες για την τηλεφωνική αυτήν επικοινωνία.

Η ‘Αγκελα Μέρκελ, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, κατά τη χθεσινοβραδυνή συνάντησή τους στο Βερολίνο, όπου επρόκειτο να έχουν συνομιλίες με στελέχη της ευρωπαϊκής βιομηχανίας, απέφυγαν στις δηλώσεις τους στον Τύπο να αναφερθούν στην κυπριακή κρίση, ωστόσο υποσχέθηκαν να εργαστούν για την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών, Μιχάλης Σαρρής, μεταβαίνει σήμερα στη Μόσχα, όπου σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, είναι πιθανό να διαπραγματευτεί ένα νέο ρωσικό δάνειο για το νησί.

Χθες, η Ρωσία χαρακτήρισε “άδικη” και “επικίνδυνη” την ιδέα της φορολόγησης των τραπεζικών καταθέσεων που αποδέχθηκε η Κύπρος σε αντάλλαγμα μιας διεθνούς βοήθειας, το κόστος της οποίας αποτιμάται σε δισεκατομμύρια ευρώ για τις ρωσικές καταθέσεις στο νησί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στουρνάρας: Δεν υπάρχει θέμα με τις καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες

Γιατί η Κύπρος πρέπει να πει όχι στην Γερμανία

Ρεγκλινγκ: χρεοκοπία της Κύπρου θα θέσει σε κίνδυνο την ευρωζώνη

Θρίλερ στην Κύπρο – Φήμες για νεα αναβολή της συνεδρίασης – Όλο το νεο σενάριο που κάνει λόγο για μηδενικό κούρεμα στις καταθέσεις εως 20.000!

Τι σημαίνει για την Ελλάδα το κούρεμα των καταθέσεων στην Κύπρο

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε