Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Μέρκελ: “Η έξοδος της Ελλάδα από το ευρώ δεν είναι πλέον ταμπού”

Μέρκελ: “Η έξοδος της Ελλάδα από το ευρώ δεν είναι πλέον ταμπού”

Η Άγκελα Μέρκελ εμφανίστηκε και πάλι με δηλώσεις προς την Ελλάδα. Η αλληλεγγύη των εταίρων θα προχωρήσει εφόσον η Αθήνα τηρήσει τις δεσμεύσεις της, λέει η γερμανίδα καγκελάριος

 Η αλληλεγγύη των Ευρωπαίων εταίρων προς την Αθήνα θα προχωρήσει, εφόσον η Ελλάδα θα δεσμευτεί να εκπληρώσει τις υποσχέσεις της για μεταρρυθμίσεις, δήλωσε σήμερα η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, η οποία έκρινε ότι θα είναι «καλύτερα» για τη χώρα να παραμείνει μέλος της ευρωζώνης.

 «Η αλληλεγγύη θα σταματήσει μόνο αν η Ελλάδα πει “δεν θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας” αλλά δεν νομίζω ότι αυτό θα συμβεί» δήλωσε η καγκελάριος, η οποία μιλούσε σε μαθητές σχολείου στο Βερολίνο.

 Ενώ η Ελλάδα βρίσκεται σε πολιτικό αδιέξοδο, η γερμανική κυβέρνηση επέμεινε το πρωί στην ανάγκη να σεβαστεί η χώρα το περιεχόμενο και το χρονοδιάγραμμα του φιλόδοξου μεταρρυθμιστικού της προγράμματος.
 Η υπόθεση της εξόδου της χώρας από τη ζώνη του ευρώ δεν είναι πλέον ταμπού, αλλά «νομίζω ότι είναι καλύτερα για την Ελλάδα να παραμένει στη ζώνη του ευρώ» έκρινε η κ. Μέρκελ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Sueddeutsche Zeitung: “Η Ελλάδα πάσχει από γραφειοκρατία, νοοτροπία ατιμωρησίας και φοροδιαφυγή”

Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ εύχεται να μείνουμε στο ευρώ

Τρέμουν την αυριανή δημοπρασία

Απαισιόδοξη η ΕΚΤ για την ανάπτυξη – Έρχεται μείωση επιτοκίων;

Αμετάβλητο στο 1% το βασικό επιτόκιο της ΕΚΤ

Μ. Ντράγκι: Κυριαρχεί αβεβαιότητα για την οικονομία στην ευρωζώνη

Eurostat: Πρώτη η Ελλάδα στην αύξηση ανεργίας στην Ευρωζώνη

Η ευρωζώνη είναι σάπια μέχρι την καρδιά;

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε