Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Μέρκελ: “Οι αγορές αναμένουν στενότερη συνεργασία από τους ηγέτες”

Μέρκελ: “Οι αγορές αναμένουν στενότερη συνεργασία από τους ηγέτες”

Οι αγορές αναμένουν από τους ηγέτες της Ομάδας των 20 (G20) να συνεργαστούν πιο στενά, υποστήριξε σήμερα από το Λος Κάμπος του Μεξικού η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, επαναλαμβάνοντας την έκκλησή της για “περισσότερη Ευρώπη” και συνεργασία μεταξύ των Ευρωπαίων.

 “Επέμεινα ότι χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη και μια πιο βαθιά συνεργασία”, είπε η Γερμανίδα καγκελάριος μιλώντας στους δημοσιογράφους, κατά τη δεύτερη ημέρα των εργασιών της συνόδου των πλούσιων και αναδυόμενων χωρών.

   “Χρειαζόμαστε μια γερή δόση δημοσιονομικής εξυγίανσης και αναπτυξιακής ώθησης ταυτόχρονα”, πρόσθεσε.

   Η Μέρκελ είπε ότι κατά το δείπνο των ηγετών της G20, το βράδυ της Δευτέρας, έγιναν “πολύ ειλικρινείς και άμεσες συζητήσεις για τα προβλήματα όλων των χωρών”.

   Επειδή το δείπνο άργησε να ξεκινήσει και διήρκησε περισσότερο από το προβλεπόμενο, η συνάντηση του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα με τους Ευρωπαίους ηγέτες ματαιώθηκε. Όμως “όλα όσα θα μπορούσαν να ειπωθούν στη συνάντηση με τον Ομπάμα, ειπώθηκαν στο δείπνο”, σημείωσε η Μέρκελ, προσθέτοντας: “Αποφασίσαμε ότι δεν ήταν αναγκαία μια ακόμη συνάντηση”.

   Η σημερινή ημέρα θα είναι αφιερωμένη στο διεθνές εμπόριο και τις χρηματοπιστωτικές αγορές, διευκρίνισε η καγκελάριος της Γερμανίας. “Χρειαζόμαστε περισσότερες ελεύθερες συναλλαγές και έναν πιο εντατικό αγώνα κατά του προστατευτισμού”, συνέχισε, σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα “αμφιλεγόμενο” θέμα.

 
Μόντι: “Ο καθένας από εμάς είναι σαν Gps και παίρνει συνεχώς μια νέα θέση”

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε