Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Μέρκελ: “Όσοι Έλληνες έχουν λεφτά τα έβγαλαν στο εξωτερικό, ενώ το εισόδημα του μέσου πολίτη πλήττεται”

REUTERS

“Ξέρω ότι ζητάμε πάρα πολλά από τους πολίτες της Ελλάδας. Δεν είναι εύκολο να πρέπει να μειώσεις τον κατώτατο μισθό, όταν αυτός βρίσκεται ήδη πολύ χαμηλά”, είπε η Μέρκελ

Η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα πως στηρίζει πλήρως τα μέτρα λιτότητας που ενέκρινε το ελληνικό κοινοβούλιο, άσκησε ωστόσο κριτική στους εύπορους Έλληνες και τη δυσλειτουργική δημόσια διοίκηση.

“Είναι σωστό να βοηθάμε χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία, ωστόσο όλες οι κυβερνήσεις πρέπει να κάνουν τη “δουλειά που παίρνουν για το σπίτι” για να κρατήσουμε την Ευρώπη ενωμένη”, είπε η Μέρκελ στα μέλη του κόμματος της.

“Ξέρω ότι ζητάμε πάρα πολλά από τους πολίτες της Ελλάδας. Δεν είναι εύκολο να πρέπει να μειώσεις τον κατώτατο μισθό, όταν αυτός βρίσκεται ήδη πολύ χαμηλά”, είπε.

“Όσοι Έλληνες έχουν χρήματα, τα έχουν μεταφέρει σε τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό, ενώ το εισόδημα του μέσου πολίτη πλήττεται”, πρόσθεσε.

Η Μέρκελ ανέφερε εξάλλου πως η Γερμανία θέλει η Ελλάδα να επιστρέψει στην ανάπτυξη, ωστόσο η χώρα θα πρέπει να έχει ένα κράτος που λειτουργεί αποτελεσματικά. Για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, οι επιχειρήσεις χρειάζονται ένα νομικό πλαίσιο που να εμπιστεύονται.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος επανέλαβε επίσης τη στήριξη της στο σχέδιο επιβολής ευρωπαϊκού φόρου χρηματοπιστωτικών συναλλαγών και επεσήμανε πως οι προσπάθειες ενίσχυσης των ρυθμίσεων στις χρηματοπιστωτικές αγορές προχωρούν με πολύ αργούς ρυθμούς.

Νωρίτερα όμως είχαμε νέα επίθεση από τους δύο συνήθεις πλέον υπόπτους, τον γερμανό υπουργό Οικονομικών και τον γερμανό υπουργό Οικονομίας. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε