Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Μέρκελ, Σαρκοζί, Ρομπάι συναντώνται για την Ελλάδα – Ίσως καλέσουν και τον Παπανδρέου

ΦΩΤΟ REUTERS

Για μας, χωρίς εμάς… Λίγο πριν ξεκινήσει η Σύνοδος Κορυφής των Βρυξελλών, οι ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας, μαζί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα συζητήσουν για το ελληνικό πρόβλημα.

Μόνο που θα το κάνουν χωρίς να είναι παρών, εκτός απροόπτου, και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Γιώργος Παπανδρέου. Την κατ’ ιδίαν συνάντηση της Άνγκελα Μέρκελ, του Νικολά Σαρκοζί και του Χέρμαν βαν Ρομπάϊ το απόγευμα της Πέμπτης για την κατάσταση στην Ελλάδα, πριν ξεκινήσουν οι εργασίες της Συνόδου Κορυφής, αποκάλυψαν στο Γαλλικό πρακτορείο διπλωματικές πήγες.

Η πιθανότητα θα μετάσχει στη «μίνι» Σύνοδο και ο Έλληνας πρωθυπουργός, όπως και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοσέ Μανουέλ Μπαρόζο, δεν έχει οριστικοποιηθεί. Όπως ανέφερε μια από τις πληγές, «ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο ενδέχεται επίσης να λάβουν μέρος, αλλά αυτό είναι κάτι που δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη».

«Η συνάντηση αυτή οργανώνεται κατ’ απαίτηση της γερμανικής καγκελαρίας», ανέφερε η διπλωματική πηγή. Όλα αυτά μια μέρα μετά τις τηλεφωνικές συναντήσεις που είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός τόσο με την κα Μέρκελ όσο και με τον Νικολά Σαρκοζί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αντιμέτωπος με τη Μέρκελ και … άλλους ο Α. Σαμαράς

Στο… τραπέζι των 27 οι εξελίξεις στην Ευρωζώνη – Επιστολή Ρομπάϊ πριν τη Σύνοδο Κορυφής

”Ο Παπανδρέου αμφιβάλλει για τη ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου”

Ανοιχτή γραμμή Παπανδρέου με τους Ευρωπαίους ηγέτες – Τι είπε με Σαρκοζί-Μέρκελ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε