Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Μέρκελ: Στην αρχηγία του κόμματός της για 7η θητεία

Μέρκελ: Στην αρχηγία του κόμματός της για 7η θητεία

Για το συνέδριό τους, που γίνεται περίπου 9 μήνες πριν από τις γερμανικές εκλογές, προετοιμάζονται οι Χριστιανοδημοκράτες.

Στο συνέδριο, που αρχίζει την Τρίτη στο Ανόβερο, το CDU αναμένεται ότι θα προβάλει την ενότητα του κόμματος και η Μέρκελ πρόκειται να επανεκλεγεί αρχηγός του για μια έβδομη θητεία.

Ωστόσο στην ημερήσια διάταξη βρίσκεται και ένας αριθμός θεμάτων που διχάζουν, όπως το αν τα γκέι ζευγάρια θα πρέπει να έχουν τις φοροαπαλλαγές που έχουν και τα ετεροφυλόφιλα ζευγάρια, μια ιδέα την οποία απορρίπτει η Μέρκελ.

Θα συζητηθεί επίσης η πρόταση να εγγυηθούν οι εταιρίες ότι το 30% των διευθυντικών θέσεων θα καταλαμβάνουν γυναίκες, όπως ζητεί η υπουργός Εργασίας Ούρσουλα φον ντερ Λέγεν.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί ενώ το CDU έχει χάσει υποστήριξη μεταξύ των νέων ψηφοφόρων και των ψηφοφόρων στις πόλεις, μια τάση που επισημάνθηκε τελευταία την Κυριακή, με την ήττα του κόμματος στις δημοτικές εκλογές στη νοτιοδυτική Καρλσρούη.

Το CDU κυβερνά σε ομοσπονδιακό επίπεδο σε συνασπισμό με το φιλελεύθερο κόμμα των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP), το οποίο φέρνει κακά αποτελέσματα στις δημοσκοπήσεις και μπορεί να δυσκολευτεί να περάσει το όριο του 5% για να εκλέξει βουλευτές στην Μπούντεσταγκ.

Οι αντιπολιτευόμενοι Σοσιαλδημοκράτες ελπίζουν ότι θα πάρουν την εξουσία συμμαχώντας με τους Πράσινους. Όμως διατυπώνονται επίσης αυξανόμενες εικασίες για μια πιθανή σύμπραξη CDU – Πρασίνων.

Διαβάστε

Δεν αποκλείει κούρεμα του χρέους η Μέρκελ

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε