Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 33 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Μέρκελ: Υπομονή και κουράγιο, το 2013 θα είναι πιο δύσκολο!

Μέρκελ: Υπομονή και κουράγιο, το 2013 θα είναι πιο δύσκολο!
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 31.12.2012 | 07:28

Μαθήματα... αισιοδοξίας από την Άνγκελα Μέρκελ στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα της! Προειδοποιεί τους Γερμανούς (και όχι μόνο) ότι τα δύσκολα, είναι μπροστά μας...

"Το οικονομικό περιβάλλον δεν θα είναι πιο εύκολο αλλά πιο δύσκολο το επόμενο έτος. Αυτό δεν πρέπει να μας αποθαρρύνει, αλλά αντίθετα να μας παρακινεί", δηλώνει η Μέρκελ στην ομιλία της που αναμένεται να μεταδοθεί από την τηλεόραση το βράδυ της Δευτέρας.

Επικαλούμενη την οικονομική κρίση στην Ευρώπη, η Γερμανίδα καγκελάριος έκανε έκκληση για υπομονή στο διάγγελμά της. "Οι μεταρρυθμίσεις που αποφασίσαμε (στην Ευρώπη) αρχίζουν να παράγουν αποτελέσματα. Αλλά έχουμε ακόμα ανάγκη από πολλή υπομονή. Η κρίση βρίσκεται ακόμα μακριά από το να έχει ξεπεραστεί", εκτίμησε η καγκελάριος, σύμφωνα με το κείμενο που διένειμε η υπηρεσία τύπου του γραφείου της.

Αν και οι Γερμανία επωφελείται από έναν καλύτερο συνδυασμό οικονομικών περιστάσεων απ' ό,τι η πλειονότητα των ευρωπαίων εταίρων της, η οικονομία της έχει επιβραδυνθεί καθ΄όλη τη διάρκεια του 2012. Έτσι η χώρα έχει καταγράψει μια αύξηση του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ) κατά 0,2% το τρίτο τρίμηνο έπειτα από αύξηση 0,3% το δεύτερο τρίμηνο και 0,5% το πρώτο.

Πολλοί οικονομολόγοι προβλέπουν μια υποχώρηση του ΑΕΠ στο τρίτο τρίμηνο. Σύμφωνα με την Bundesbank, η πιο ισχυρή ευρωπαϊκή οικονομία αντιμετωπίζει μια επιβράδυνση που μπορεί να την οδηγήσει ακόμη και σε μία σύντομη ύφεση. Η γερμανική κεντρική τράπεζα προβλέπει εξάλλου σχεδόν στασιμότητα της γερμανικής οικονομίας το 2013 με μία άνοδο του ΑΕΠ μόνο κατά 0,4%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το 2013 θα επικρατήσει η στρατηγική Μέρκελ

Γερμανία: Στο 41% το κόμμα της Μέρκελ, σύμφωνα με δημοσκόπηση

Επίθεση στη Μέρκελ για το "σκάνδαλο" με τις εξαγωγές όπλων

   Διαδώστε αυτό το άρθρο