Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΤΖΟΚΕΡ ΚΛΗΡΩΣΗ Λιακάδα 20 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

"Μέρκελ και Σαρκοζί προσπάθησαν να με δολοφονήσουν πολιτικά"

`Μέρκελ και Σαρκοζί προσπάθησαν να με δολοφονήσουν πολιτικά`
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 27.10.2012 | 20:36
Πρώτη δημοσίευση: 27.10.2012 | 20:36

"Τις επόμενες ημέρες θα εξετάσουμε την όλη κατάσταση και θα αποφασίσουμε αν είναι καλύτερα να σταματήσουμε αμέσως να στηρίζουμε την κυβέρνηση Μόντι ή να περιμένουμε να γίνουν οι βουλευτικές εκλογές", δήλωσε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Σύμφωνα με τον Ιταλό πρώην πρωθυπουργό "η κυβέρνηση τεχνοκρατών ενέκρινε μέτρα που οδήγησαν την οικονομία σε μια δίνη ύφεσης".

Σχολιάζοντας την απόφαση του δικαστηρίου του Μιλάνου, που τον καταδίκασε σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης για φορολογική απάτη, ο "Καβαλιέρε" τόνισε ότι "στην Ιταλία, πλέον, δεν πρέπει να γίνεται λόγος για Δημοκρατία, αλλά για δικαστικοκρατία".

Αναφερόμενος, επίσης, στο μειδίαμα των Μέρκελ και Σαρκοζί, πριν ένα χρόνο, όταν σε συνέντευξη τύπου είχαν ρωτηθεί για την οικονομική κατάσταση της Ιταλίας, ο πρώην επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης δήλωσε ότι "με τα χαμόγελα εκείνα, οι Μέρκελ και Σαρκοζί, επιχείρησαν να δολοφονήσουν πολιτικά την διεθνή του αξιοπιστία και σε αυτό προστέθηκε η συμπεριφορά των γερμανικών τραπεζών".

"Η Γερμανία, σε ότι αφορά την οικονομική κρίση, έλαβε αποφάσεις που εγώ δεν συμμερίστηκα ποτέ. Αντιτάχθηκα, συχνά, στις γερμανικές θέσεις και σε εκείνες της Γαλλίας, που ακολουθούσε παθητικά το Βερολίνο. Δεν ξέρω αν οι διάφορες πρωτοβουλίες αποδυνάμωσης της εικόνας μου, συνδέονται με αυτήν την πολιτική μου στάση", τόνισε τέλος ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χαριστική βολή στον Μπερλουσκόνι - Καταδικάστηκε σε 4 χρόνια φυλάκιση και του στερούν για 3 χρόνια τα πολιτικά του δικαιώματα

   Διαδώστε αυτό το άρθρο