Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Μέρκελ και Τζεμπαλί καλούν τον ΟΗΕ να δράσει για την Συρία

Μέρκελ και Τζεμπαλί καλούν τον ΟΗΕ να δράσει για την Συρία

Η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ και ο τυνήσιος πρωθυπουργός Χαμάντι Τζεμπάλι κάλεσαν σήμερα τον ΟΗΕ να δράσει για να τερματιστεί η βία στη Συρία.

Μετά τη συνάντησή της με τον Τζεμπάλι στο Βερολίνο, η Μέρκελ επανέλαβε την έκκληση της προς το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να λάβει μία ξεκάθαρη θέση κατά του καθεστώτος του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ και της καταστολής από τις δυνάμεις ασφαλείας του κινήματος αμφισβήτησής του.

    “Αυτό που λείπει είναι μία ξεκάθαρη ανακοίνωση από το Συμβούλιο Ασφαλείας”, επεσήμανε η γερμανίδα καγκελάριος σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον τυνήσιο πρωθυπουργό, ενώ πρόσθεσε ότι κάτι τέτοιο θα επιθυμούσε και ο Αραβικός Σύνδεσμος.

    Ο Τζεμπάλι δήλωσε από την πλευρά του ότι έχει ζητήσει επανειλημμένα την ανάληψη διεθνούς δράσης ώστε να αναγκαστεί η Συρία να σταματήσει τη χρήση βίας.

    Στις δηλώσεις της η Μέρκελ υπογράμμισε επίσης ότι η γερμανική κυβέρνηση είχε εντατικές συνομιλίες με τη Ρωσία και την Κίνα, οι οποίες έχουν ασκήσει βέτο σε ένα σχέδιο απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας που καταδίκαζε την συριακή κυβέρνηση για την αιματηρή καταστολή του κινήματος αμφισβήτησης.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε