Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Μέρκελ-Σαρκοζί οι στιβαροί ηγέτες με τα πήλινα πόδια

Η Γερμανίδα καγκελάριος και ο Γάλλος πρόεδρος χάνουν συνεχώς έδαφος στις χώρες τους και η Ευρωπαική Ένωση θα αλλάξει ”πρόσωπο” όταν καταρρεύσει το δίδυμο που θέλησε να την ποδηγετήσει.
 

Η κ. Μέρκελ είναι τη στιγμή αυτή μια καγκελάριος στριμωγμένη στη γωνία.
 
Εσωκομματικά αμφισβητείται έντονα, ενώ στελέχη του κόμματός της ετοιμάζουν τη διαδοχή της.
 
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν συνεχή πτώση της δημοτικότητάς της, αλλά και της δημοτικότητας του κυβερνητικού συνασπισμού.
 
Αλλά και τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης έχουν αλλάξει την στάση τους απέναντι της και όχι απλά δεν διστάζουν να την κριτικάρουν αλλά αντιθέτως δεν αφήνουν ευκαιρία να πάει χαμένη.
 
Τα πράγματα περιπλέκουν και οι εξελίξεις στο εσωτερικό μέτωπο, όπου η καγκελάριος έχει τον Μάρτιο το κρίσιμο τεστ των εκλογών στη Βάδη Βυτεμβέργη.
Το προπύργιο των Χριστιανοδημοκρατών κινδυνεύει να πέσει στα χέρια των αντιπάλων τους.
 
Η κυρία Μέρκελ μοιάζει ”εγκλωβισμένη”,και δεν βρίσκει σανίδα σωτηρίας είτε επιχειρεί δεξιά στροφή είτε αριστερή ενώ ταυτόχρονα αγωνιά από την άνοδο των γερμανών ευρωσκεπτικιστών.
 
Ίδιο και ίσως χειρότερο φαντάζει και το πολιτικό μέλλον του Σαρκοζί στη Γαλλία αφού όλοι στοιχηματίζουν εναντίον του ενόψει των προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθούν το 2012,και η μόνη παρήγορη σκέψη του είναι πως η προδιαγραφόμενη ήττα του θα του αφήσει περισσότερο χρόνο για την αγκαλιά της πανέμορφης Κάρλας Μπρούνι.
 
Ο διευθυντής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν,που ακόμα δεν έχει επισήμως υποβάλλει την υποψηφιότητα του, θα τερμάτιζε πρώτος με ποσοστό 29% στον πρώτο γύρο εάν στήνονταν σήμερα κάλπες προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, ενώ στο δεύτερο γύρο κυριολεκτικά θα κατατρόπωνε τον Νικολά Σαρκοζί με ποσοστό 59% έναντι 41%, σύμφωνα με δημοσκόπηση που ινστιτούτου Ifor για το περιοδικό Paris Match.
 
Η σφυγμομέτρηση δείχνει σαφώς την κακή πορεία του Νικολά Σαρκοζί μεταξύ των δύο γύρων, αφού στο δεύτερο γύρο χάνει όχι μόνο από τον Στρος-Καν (που λαμβάνει 59%), αλλά και από την Μαρτίν Ομπρί και τον Φρανσούα Ολάντ, ενώ έρχεται ισόπαλος μόνο με την Σεγκολέν Ρουαγιάλ.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε