Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Μέσα στο γραφείο του Τραμπ! Εξώφυλλα του Playboy, μετάλλια και… ένα μπούμερανγκ!

Φωτογραφία: Times Newspaper Ltd
Φωτογραφία: Times Newspaper Ltd

Μία συνέντευξη, πολλά σοβαρά ζητήματα και… ένας καταιγισμός αναμνηστικών. Το επιβλητικό γραφείο του Ντόναλντ Τραμπ στον ουρανοξύστη με το όνομά του, είναι γεμάτο από πολύ… ενδιαφέροντα αντικείμενα!

Η συνέντευξη που έδωσε ο Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με το Brexit και το όραμά του για τις σχέσεις ΗΠΑ – Ηνωμένου Βασιλείου, είχε και μια πιο… ανάλαφρη πλευρά, εκτός από όσα (πολύ σοβαρά) είπε.

Και σε αυτό συνέβαλε το γεγονός ότι η συνέντευξη δόθηκε… στην έδρα του, δηλαδή στο γραφείο του που βρίσκεται στον 26ο όροφο του Trump Tower, του επιβλητικού ουρανοξύστη που φέρει το όνομά του και έχει θέα… πιάτο το Central Park της Νέας Υόρκης.

Φυσικά μοιάζει περιττό να πούμε πως βλέπει την συγκεκριμένη θέα πίσω από τα τελευταίας τεχνολογίας αλεξίσφαιρα τζάμια, ενώ οι τοίχοι, το γραφείο, ακόμη κι ο καναπές του, είναι “ντυμένα” με βραβεία, αναμνηστικά, μεταξύ αυτών ένα τεύχος του περιοδικού Playboy, αλλά και φωτογραφίες από το παρελθόν.

Μέσα σε αυτές και η φωτογραφία του πατέρα του, Fred, ο οποίς πέθανε το 1999 σε ηλικία 93 ετών, αλλά νωρίτερα είχε φροντίσει να κληροτοδήσει στον γιο του την μεγάλη του περιουσία, με τον Ντόναλντ να την κάνει… ακόμη μεγαλύτερη.

Αναλυτικά η… λίστα

Η βρετανική Daily Mail, λοιπόν, έκανε τον… κόπο να καταγράψει ένα – ένα, τα δεκαπέντε ενδιαφέροντα αντικείμενο που κοσμούν το γραφείο του ισχυρότερου -πλέον- άνδρα του πλανήτη. Ο οποίος σε λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 20 Ιανουαρίου, θα ορκιστεί ως ο 45ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

1) Ένα αντίγραφο του “Beautiful Country“, ενός μυθιστορήματος του J.R. Thornton. Μια ιστορία για την μοντέρνα Κίνα, που επικεντρώνεται στη φιλία μεταξύ δύο αγοριών, ενός από τις ΗΠΑ κι ενός από την Κίνα, που γνωρίστηκαν κατά την διάρκεια του διεθνούς τουρνουά τένις στο Πεκίνο.

2) Δύο αντίγραφα του “Unprecedented” (σ.σ. απροσδόκητο, πρωτοφανές). Ένα βιβλίο του CNN για την εκλογική νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις αμερικανικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου του 2016.

3) Το ανθρωπιστικό βραβείο “Tree of Life“, που δόθηκε στον Τραμπ από το “Jewish National Fund”, το 1983.

4) Ένα βραβείο του “America’s Cup foundation“. Ο Τραμπ είχε δωρίσει μια πολυτελή θαλαμηγό στον μεγάλου κύρους διαγωνισμό ιστιοπλοϊας, που ξεκίνησε το 1851.

5) Το ανθρωπιστικό βραβείο “Sholom“, που του δόθηκε επίσης από την εβραϊκή κοινότητα, το οποίο αποκάλεσε ένα από τα πιο πολύτιμα πράγματα της συλλογής του.

6) Μια φωτογραφία του πατέρα του, Frederick, ο οποίος πέθανε το 1999. Ήταν μεγιστάνας των ακινήτων και φυσικά πηγή έμπνευσης για τον γιο του, που βάδισε στα χνάρια του.

7) Το πατριωτικό βραβείο “Nathan Hale“, που δόθηκε στον Τραμπ το 2015. Το βραβείο είναι προς τιμήν του Hale, ενός αμερικανού στρατιώτη που εκτελέστηκε από τους Βρετανούς το 1776 σε ηλικία 21 ετών.

8) Ένα αυτοκόλλητο της προεκλογικής καμπάνιας του Τραμπ, με το σλόγκαν που συνόδευσε όλη του την πορεία μέχρι τον Λευκό Οίκο: “Make America Great Again”.

9) Ένας… πάκος τευχών της εφημερίδας The Financial Times.

10) Επίσης πολλά τεύχη του περιοδικού Time, το οποίο είχε ανακηρύξει τον Ντόναλντ Τραμπ ως πρόσωπο της χρονιάς.

11) Ένα αντίγραφο του περιοδικού GQ, με τον Ντόναλντ Τραμπ στο εξώφυλλο.

12) Ένα μπούμερανγκ που δόθηκε στον Τραμπ από το Forum Club το 1995 επειδή κατάφερε να κάνει αυτό που αργότερα αποκαλέστηκε ως “το comeback (σ.σ. η επιστροφή) της δεκαετίας“. Δηλαδή την ανάκαμψη των επιχειρήσεών του μετά την κατάρρευση της αγοράς των ακινήτων κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’80.

13) Μια φωτογραφία του Τραμπ με τον John F. Kennedy Jr, τον γιο του 35ου Προέδρου των ΗΠΑ, JFK, ο οποίος ήταν τριών ετών όταν ο πατέας του πέθανε σε αεροπορικό δυστύχημα το 1999.

14) Ένα εξώφυλλο του περιοδικού Playboy από το 1990. Ο Τραμπ είναι ένας από τους ελάχιστους άνδρες που εμφανίστηκαν στο εξώφυλλο του συγκεκριμένου περιοδικού.

15) Το περιοδικό Variety, που ανακηρύσσει το The Apprentice, το Νούμερο 1 τηλεοπτικό σόου στις ΗΠΑ για το 2004. Επρόκειτο για ένα reality show, στο οποίο ο Ντόναλντ Τραμπ λειτουργούσε ως διευθυντής και όποιος παίχτης αποχωρούσε, τον άκουγε να του λέει την εξής φράση: “You’re fired!”. Δηλαδή, απολύεσαι!

Πηγή: dailymail.co.uk

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε