Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Μεσάνυχτα Τετάρτης, ώρα απεγκλωβισμού για τους 33 μεταλλωρύχους

ΦΩΤΟ REUTERS

Όλα είναι έτοιμα, οι δοκιμές έχουν ολοκληρωθεί με επιτυχία και τα ξημερώματα της Τετάρτης, τοπική ώρα, φτάνει η μεγάλη στιγμή για τους 33 εγκλωβισμένους μεταλλωρύχους.

Από τη στιγμή που οι δοκιμές ως το βάθος των 610 μέτρων με τον ειδικό μεταλλικό κλωβό στην βοηθητική σήραγγα για τη διάσωση των 33 μεταλλωρύχων, ήταν επιτυχείς, τα σωστικά συνεργεία ελπίζουν να μπορέσουν να αρχίσουν την διαδικασία διάσωσης από την Τετάρτη στις 0.00 τοπική ώρα (03.00 GMT).

«Θα ήταν θαυμάσιο αν γίνει λίγο νωρίτερα, αλλά θα πάρουμε όλον τον αναγκαίο χρόνο», τόνισε ο Χιλιανός υπουργός Ορυχείων, Λόρενς Γκόλμπορν.

«Η κλωβός λειτουργεί πολύ καλά, στο εσωτερικό της βοηθητικής σήραγγας, η κίνησή της προσαρμόζεται καλά και στις περιοχές της σήραγγας που ενισχύθηκαν και σε εκείνες που δεν έχουν ενισχυθεί», είπε αναφερόμενος στην επένδυση των τοιχωμάτων της σήραγγας με χαλυβδοσωλήνες που έγινε από το Σάββατο μόνο σε 50 μέτρα από το συνολικό μήκος της σήραγγας.

Η διαδικασία μεταφοράς των εγκλωβισμένων στην επιφάνεια της γης με τον ειδικό κλωβό που θα τον κατεβάζει και θα τον ανεβάζει γερανός, θα πρέπει να διαρκέσει από μιάμιση έως και δύο ημέρες–επειδή χρειάζεται περίπου μία ώρα για τη μεταφορά του κάθε ανθρώπου στην επιφάνεια.

Διαβάστε επίσης
Δύο μήνες κάτω από την γη και τώρα τσακώνονται ποιος θα ανέβει… τελευταίος!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε