Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Μέσω Facebook σχεδιάζουν να αυτοκτονήσουν μαζικά

 

Μεγάλη έρευνα ξεκινάει η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ από σήμερα. Με κάθε τρόπο προσπαθεί να εντοπίσει…

 

τον δημιουργό μια ομάδας στο Facebook γραμμένο στη Κινεζική γλώσσα, τα μέλη της οποίας λένε πως σχεδιάζουν να αυτοκτονήσουν μαζικά στις 21 Δεκεμβρίου.
 
Η έρευνα άρχισε μετά την απόπειρα μιας 15χρονης, μέλους της ομάδας, να πέσει από την ταράτσα του σχολείου της στο Χονγκ Κονγκ το προηγούμενο βράδυ. Την πράξη αυτή της έφηβης εμπόδισαν φίλοι της.
 
Η αστυνομία ανακάλυψε ότι ήταν ένα από τα 190 άτομα που έχουν γραφτεί στην ομάδα στο Facebook με την περιγραφή “Θέλω να αυτοκτονήσω”. Η ομάδα καταργήθηκε από το δημοφιλές δίκτυο.
Τα μέλη της ομάδας αντάλλασσαν συμβουλές για τρόπους αυτοκτονίας και καλούσαν το ένα το άλλο να αυτοκτονήσουν ομαδικά την 21η Δεκεμβρίου. Στέλεχος υπηρεσίας κοινωνικής πρόνοιας που πήρε συνέντευξη από το κορίτσι ειδοποίησε τις αρχές.
 
Κινεζικές εφημερίδες ανέφεραν ότι η ομάδα διαλύθηκε, όμως άλλες, επικαλούμενες μέλη της, ανέφεραν ότι ένας “πυρήνας επίδοξων αυτοχείρων” παραμένει ακόμα ενεργός.
Οι διευθυντές 35 σχολείων ειδοποιήθηκαν σχετικά με την ομάδα αυτή στο Facebook και τους δόθηκαν συμβουλές προκειμένου να εντοπίσουν μαθητές που ίσως ήταν μέλη της, ανακοίνωσε η αστυνομία.
 
Ο αριθμός των αυτοκτονιών νέων στην πλούσια πόλη των 7 εκατομμυρίων κατοίκων είναι πολύ υψηλός. Ειδικοί εκτιμούν ότι οι πιέσεις που ασκούνται στους μαθητές να παίρνουν καλούς βαθμούς από τους γονείς παίζουν σημαντικό ρόλο, όπως και η αποξένωση των παιδιών από τις οικογένειές τους.
 
Ο αριθμός των αυτοκτονιών συνολικά στο Χονγκ Κονγκ μειώθηκε τα τελευταία χρόνια χάρη σε μέτρα όπως η περίφραξη ταρατσών προκειμένου να εμποδίζονται επίδοξοι αυτόχειρες να πέφτουν από ψηλά κτίρια κ.ά., όπως η ίδρυση τηλεφωνικών υπηρεσιών παροχής ψυχολογικής βοήθειας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε