Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Μετά από 17 ώρες πολιορκίας πήραν πίσω στρατόπεδο από τους Ταλιμπαν

“Η επιχείρηση τελείωσε. Το κύριο κτίριο εκκενώθηκε”, δήλωσε αξιωματούχος. Τουλάχιστον τέσσερις από την ομάδα των Ταλιμπάν που πραγματοποίησαν την επίθεση, σκοτώθηκαν.

Η επιχείρηση για την ανάκτηση του ελέγχου μιας βάσης του πακιστανικού Πολεμικού Ναυτικού που δέχθηκε επίθεση από Ταλιμπάν ολοκληρώθηκε έπειτα από σχεδόν 16 ώρες μάχης, καθώς 20 επιτιθέμενοι είχαν οχυρωθεί μέσα σ’ ένα κτίριο. 10 στρατιώτες σκοτώθηκαν στην επίθεση, ενώ τουλάχιστον 15 τραυματίστηκαν ανακοίνωσε ο Πακιστανός υπουργός Εσωτερικών, Ρεχμάν Μαλίκ.

Οι ειδικές δυνάμεις ανέκτησαν τον έλεγχο της αεροπορικής βάσης Μεχράν, μετέδωσε νωρίτερα το τηλεοπτικό δίκτυο Dunya επικαλούμενο στρατιωτικό εκπρόσωπο.

Οι πληροφορίες για την επίθεση στη βάση του Πολεμικού Ναυτικού εξακολουθούν να είναι συγκεχυμένες, πάντως έχει γίνει γνωστό ότι οι Ταλιμπάν κατέστρεψαν δύο αναγνωριστικά αεροσκάφη που βρίσκονταν στη βάση.

«Πιστεύουμε ότι υπήρχαν τέσσερις ή έξι ένοπλοι, τέσσερις σκοτώθηκαν, είμαστε βέβαιοι γι’ αυτό, όμως δύο φαίνεται ότι έχουν καταφέρει να ξεφύγουν, προσπαθούμε να το επιβεβαιώσουμε», είπε ο Μάλικ.

Ένας Ταλιμπάν φαίνεται να σκοτώθηκε όταν πυροδότησε τα εκρηκτικά που είχε πάνω του, ενώ έχουν βρεθεί τα πτώματα ακόμα τριών. Επιπλέον ο υπουργός Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι τα πακιστανικά στρατεύματα κατάφεραν να απομακρύνουν από τη βάση έξι Αμερικανούς και 11 Κινέζους εργάτες.

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος του Ναυτικού Ιρφανούλ Χακ είχε δηλώσει πως 11 ναύτες και ένας στρατιώτης της παραστρατιωτικής δύναμης Ρέιντζερς σκοτώθηκαν και 14 στρατιώτες τραυματίσθηκαν. Άλλος αξιωματούχος δήλωσε πως σκοτώθηκε επίσης ένας πυροσβέστης.

Περίπου 12 επιτιθέμενοι, οπλισμένοι με τουφέκια και χειροβομβίδες, επιτέθηκαν στη βάση αργά το βράδυ της Κυριακής.

Η οργάνωση Τεχρίκ-ι-Ταλιμπάν του Πακιστάν (TTP), μια οργάνωση ομπρέλα που περιλαμβάνει τουλάχιστον δώδεκα ένοπλες πακιστανικές οργανώσεις, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση λέγοντας ότι πραγματοποίησε την επιδρομή για να εκδικηθεί το θάνατο του αρχηγού της Αλ-Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: “Θα πολεμάμε για 3 μέρες”

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε