Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Μετά από 48ωρη επέμβαση έσωσαν τη 30χρονη Ελληνοκύπρια με σπανιότατη εξωμήτριο κύηση

Μετά από 48ωρη επέμβαση έσωσαν τη 30χρονη Ελληνοκύπρια με σπανιότατη εξωμήτριο κύηση

Αίσιο τέλος είχε τελικά η άκρως επικίνδυνη περίπτωση εξωμήτριας κύησης της 30χρονης Ελληνοκύπριας. Βάσει της ιατρικής βιβλιογραφίας, αυτή ήταν μόλις η δεύτερη παρόμοια περίπτωση εξωμήτριας εγκυμοσύνης παγκοσμίως.

Η 30χρονη μεταφέρθηκε στο Ισραήλ με έκτακτη πτήση του αεροπλάνου- ασθενοφόρου του ιατρικού οργανισμού iMER- του γραφείου ασθενών από το εξωτερικό του Χαντάσα αφού οι γιατροί στην Κύπρο δεν είχαν καταφέρει να εντοπίσουν το έμβρυο. Χρησιμοποιώντας υπερήχους, γιατροί στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Χαντάσα της Ιερουσαλήμ διαπίστωσαν ότι το έμβρυο 30χρονης Ελληνοκυπρίας βρισκόταν κάτω από το νεφρό της, δίπλα σε ένα μεγάλο αιμοφόρο αγγείο. Η γυναίκα τελικά σώθηκε από γιατρούς του ισραηλινού νοσοκομείου αφού υποβλήθηκε σε 48ωρη επέμβαση!

Ο κίνδυνος ήταν πολύ σοβαρός, λόγω του ότι το έμβρυο μεγάλωνε και θα μπορούσε να διαρρήξει την αορτή της γυναίκας και να τη σκοτώσει. Γι΄ αυτό τον λόγο ήταν αναγκαίο να τερματιστεί η εγκυμοσύνη. Μετά, όμως, από τον τερματισμό της εγκυμοσύνης η ασθενής παρουσίασε σοβαρή αιμορραγία.

Οι αγγειοχειρουργοί και οι ακτινολόγοι του Χαντάσα που κλήθηκαν να εξετάσουν τη γυναίκα, διαπίστωσαν ότι το έμβρυο είχε ήδη προκαλέσει πρόβλημα σε πολλά αιμοφόρα αγγεία, έχοντας διεισδύσει ακόμη και στον «φάκελο» της κοιλιάς της. Τελικά, η ομάδα των γιατρών που παρακολουθούσαν την ασθενή κατάφεραν να ελέγξουν την αιμορραγία και να της σώσουν τη ζωή χωρίς να προκληθεί ζημιά στο νεφρό της.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε