Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Μετά τις σφαίρες στο κεφάλι επιστρέφει στη Βουλή!

Η Γκάμπριελ Γκίφορντς, η αμερικανίδα βουλευτίνα η οποία είχε υποστεί πολύ σοβαρά τραύματα από τα πυρά ενός νεαρού άνδρα τον Ιανουάριο στην Αριζόνα, θα επιστρέψει στη Βουλή των Αντιπροσώπων μόλις αποθεραπευτεί,

 εκτίμησε ανώτερο στέλεχος των Δημοκρατικών αυτή την εβδομάδα.

Η Ντέμπι Ουάσερμαν-Σουλτς, νέα πρόεδρος της εθνικής επιτροπής του κόμματος, η οποία είδε την Γκίφορντς την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC ότι η πολιτικός έχει σημειώσει «μεγάλη πρόοδο» σε τέσσερις μήνες.

«Θεωρώ ότι θα επιστρέψει στο Κογκρέσο», είπε. «Εννοώ, με την πρόοδο που έχει σημειώσει, είναι στην πορεία για να το κάνει», πρόσθεσε. «Δειπνήσαμε στο Χιούστον. . . αρχίζει να περπατά, να μη χρησιμοποιεί πια το αναπηρικό καροτσάκι». Αν και απέφυγε να εκτιμήσει πότε θα επανέλθει στην ενεργό πολιτική, είπε πως σημειώνει «μεγάλη πρόοδο κι είμαστε περήφανοι γι’ αυτήν».

Η Γκίφορντς υποβάλλεται σε φυσιοθεραπείες και φαρμακευτική αγωγή για να αποκατασταθεί η δυνατότητα κίνησης στην δεξιά πλευρά του σώματός της μετά το επεισόδιο της 8ης Ιανουαρίου στην Τουσόν, όταν μια από τις σφαίρες που έριξε ένας ψυχικά διαταραγμένος νεαρός άνδρας διαπέρασε το αριστερό τμήμα του εγκεφάλου της καθώς μιλούσε με ψηφοφόρους έξω από ένα κατάστημα.

Τον περασμένο μήνα η Γκίφορντς είχε μεταβεί στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα για να παρακολουθήσει το σύζυγό της, τον αστροναύτη Μαρκ Κέλι, να διευθύνει την απογείωση του διαστημικού λεωφορείου Endeavour για την τελευταία του αποστολή με προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Όμως η αποστολή του Εντέβορ ακυρώθηκε για τεχνικούς λόγους κι η Γκίφορντς επέστρεψε στο κέντρο αποκατάστασης στο Τέξας.

Η NASA προγραμματίζει πλέον την απογείωση και την έναρξη της αποστολής για την Δευτέρα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε