Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 25 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Μετά το Facebook απαγορευμένο στο Πακιστάν και το YouTube

Μετά το Facebook απαγορευμένο στο Πακιστάν και το YouTube
Οπαδοί ισλαμικού κόμματος διαδήλωσαν στην Περσαβάρ του Πακιστάν κατά του Facebook - ΦΩΤΟ REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 20.05.2010 | 14:53
Πρώτη δημοσίευση: 20.05.2010 | 14:53

Τη μια μέρα απαγορεύτηκε το Facebook την επόμενη το YouTube!

Οι πακιστανικές αρχές μπλόκαραν επ' αόριστον το δημοφιλή ιστότοπο μουσικής και βίντεο στην προσπάθειά τους να εμποδίσουν τη διανομή «βλάσφημου» περιεχομένου.

Χθες η Αρχή Τηλεπικοινωνιών του Πακιστάν (PTA) είχε διατάξει τις εταιρείες παροχής υπηρεσιών πρόσβασης στο ίντερνετ να εμποδίσουν την πρόσβαση στην ιστοσελίδα του Facebook εξαιτίας ενός διαδικτυακού διαγωνισμού που καλεί τους διαγωνιζόμενους να αναρτήσουν σκίτσα του Προφήτη Μωάμεθ. Οποιαδήποτε αναπαράσταση του Προφήτη θεωρείται αντιισλαμική και βλάσφημη.

Ο Γουαχάζ-ους-Σιράζ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της πακιστανικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών Νayatel, δήλωσε ότι η PTA εξέδωσε εντολή ζητώντας το άμεσο «μπλοκάρισμα» του YouTube.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Πακιστάν απαγορεύει την πρόσβαση στο YouTube. Το είχε κάνει και το 2007 για περίπου ένα χρόνο εξαιτίας κάποιων βίντεο, τα οποία το Πακιστάν είχε χαρακτηρίσει αντιισλαμικά.

Η δε PTA εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: «Η PTA περιμένει από τις ενδιαφερόμενες αρχές του Facebook και του YouTube να επικοινωνήσουν με την PTA προκειμένου να επιλύσουν το ζήτημα όσο πιο γρήγορα γίνεται, ώστε να διασφαλιστεί η θρησκευτική αρμονία και ο σεβασμός». 

Διαβάστε επίσης 
Πακιστάν:'Εκοψαν το Facebook λόγω Μωάμεθ
Tags: FACEBOOK


   Διαδώστε αυτό το άρθρο