Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Μετά το φυσικό αέριο ερίζουν τώρα για το πετρέλαιο

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Μετά το φυσικό αέριο τώρα Ρωσία και Λευκορωσία προσπαθούν να βρουν λύση και για το πετρέλαιο.

Ρωσία και Λευκορωσία θα επαναλάβουν τις συνομιλίες τους το Σάββατο στη Μόσχα για να προσπαθήσουν να διευθετήσουν την διαφορά τους για το πετρέλαιο που θα μπορούσε, αν επιδεινωθεί, να επηρεάσει τον ενεργειακό εφοδιασμό της Ευρώπης. 

Μετά από μια ημέρα παύσης, “οι συζητήσεις θα συνεχιστούν αύριο”, δήλωσε απόψε η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Ενέργειας, Ιρίνα Ιεσίποβα, χωρίς περισσότερες διευκρινίσεις. 

Η Λευκορωσία έστειλε σήμερα τον αντιπρόεδρο της κυβερνησής της Βλαντιμίρ Σεμάτσκο στη Μόσχα, ένα σημάδι ότι οι συζητήσεις, που διεξήχθησαν σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων την Τετάρτη και την Πέμπτη, θα μπορούσαν να επιταχυνθούν. 

“Η αντιπροσωπεία της Λευκορωσίας με επικεφαλής τον κ. Σεμάτσκο, θα συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις στη Μόσχα, μετά από πρόσκληση του αναπληρωτή πρωθυπουργού της Ρωσίας Ιγκόρ Σετσίν, δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Τιμοσένκο. 

Τις τελευταίες ημέρες, η Λευκορωσία άφησε να εννοηθεί ότι ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της δεν θα μετέβαινε στη Μόσχα, αν δεν ήταν πιθανό και τα δύο μέρη να υπογράψουν μια συμφωνία. 

Η Λευκορωσία, η οποία αντλεί σημαντικά έσοδα από τη διύλιση και την μεταπώληση στο εξωτερικό του ρωσικού αργού, διαφωνεί με την απόφαση της Μόσχας να της επιβάλει δασμούς για το πετρέλαιο από την 1η Ιανουαρίου. 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε