Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Μετά τον Σίλβιο ο Πάπας! Γυναίκα επιτέθηκε στον Ποντίφικα

, Οι άνδρες της προσωπικής του φρουράς μεταφέρουν άρον - άρον τον Πάπα έξω από την Βασιλική του Αγίου Πέτρου. ΦΩΤΟ REUTERS

Η ελβετίδα Σουζάνα Μαγιόλο είναι το πρόσωπο της ημέρας στην Ιταλία. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Προσπάθησε κατά την διάρκεια της Χριστουγεννιάτικης λειτουργίας στην εκκλησία του Αγίου Πέτρου να επιτεθεί ΣΤΟΝ Πάπα!

 Κατά την πρώτη ανάκριση, χθες βράδυ, δήλωσε ότι δεν ήθελε να κάνει κακό στον πάπα Βενέδικτο τον 16ο, αλλά επιθυμούσε απλώς να του μιλήσει. Η 25χρονη Μαγιόλο, βρίσκεται τώρα σε ειδικό κέντρο, στο εσωτερικό της Αγίας Έδρας, στο οποίο παρακολουθούνται άτομα που παρουσιάζουν ψυχικές διαταραχές.

Όπως διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αγίας Έδρας, πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι, πρόκειται για την ίδια γυναίκα που πέρυσι είχε προσπαθήσει να ξαναπλησιάσει τον πάπα σκαρφαλώνοντας στα κιγκλιδώματα, αλλά, αντιδρώντας άμεσα, οι άνδρες της προσωπικής ασφάλειας του πάπα είχαν καταφέρει να την μπλοκάρουν.

Κατά την επίθεση ο καρδινάλιος Ετσεγκαρέ, ο οποίος βρισκόταν δίπλα στον ποντίφικα, έπεσε και αυτός στο μαρμάρινο πάτωμα.
Ο Γάλλος καρδινάλιος έπαθε τελικά κάταγμα στο μηρό. Ο 87χρονος καρδινάλιος εισήχθη στο νοσοκομείο Τζεμέλι της Ρώμης.

Ο 82χρονος πάπας Βενέδικτος σηκώθηκε με τη βοήθεια των παρεβρισκόμενων και μπόρεσε να συνεχίσει τη λειτουργία.

ΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΓΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ

 Ο Πάπας Βενέδικτος εμφανίστηκε υγιής και χαμογελαστός στο μπαλκόνι της βασιλίκης του Αγίου Πέτρου για να δώσει την καθιερωμένη ευλογία του “urbi et orbi” (προς την πόλη και την οικουμένη).

  Μπροστά στην πλατεία που ήταν γεμάτη κόσμο ο Πάπας δήλωσε ότι η κοινωνία “σημαδεύεται καθοριστικά από μία σημαντική οικονομική, αλλά πρώτα απ’ όλα ηθική κρίση και από τις οδυνηρές πληγές πολέμων και διαμαχών”.
  Ο Πάπας ζήτησε επίσης την”φροντίδα” των μεταναστών που σπρώχνωνται από “την πείνα” ή την “καταστροφή”.

    “Αντιμέτωπη με την έξοδο αυτών που μεταναστεύουν από τη χώρα τους και που σπρώχνωνται μακριά από την πείνα ή από την περιβαλλοντική καταστροφή η Εκκλησία είναι μία παρουσία που προσφέρει φροντίδα”, δήλωσε ο Πάπας στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του.

 Δήλωσε επίσης ότι συμπάσχει με όσους “χτυπήθηκαν από φυσικές καταστροφές και την φτώχεια ακόμα και στις πλούσιες χώρες”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε