Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Μεταφέρουν λαθρομετανάστες με πολυτελή σκάφη!

120 παράνομοι μετανάστες από το Ιράν και το Αφγανιστάν έφτασαν με αυτό τον τρόπο στην Καλαβρία.

Πρόκειται για τη νέα μέθοδο που χρησιμοποιούν οι διακινητές λαθρομεταναστών προκειμένου να ξεφεύγουν από τους ελέγχους της ιταλικής ακτοφυλακής.

Δύο Ουκρανοί έχουν ήδη συλληφθεί και οι ιταλικές αρχές πρέπει τώρα να αποφασίσουν αν πρέπει να κατηγορηθούν για εμπόριο ανθρώπων. «Δεν επρόκειτο για την τυπική ψαρόβαρκα που χρησιμοποιείται συνήθως για τη μεταφορά παράνομων μεταναστών, αλλά για ένα πολυτελές σκάφος μήκους περίπου 15 μέτρων», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος Τύπου της ακτοφυλακής.

Οι μετανάστες, που είναι όλοι καλά στην υγεία τους, μεταφέρθηκαν σε ένα κέντρο υποδοχής κοντά στο Ριάτσε. Σύμφωνα με την ακτοφυλακή μεταφέρθηκαν στην ακτή από το σκάφος με μικρές βάρκες για μη γίνουν αντιληπτοί.

«Προφανώς οι διακινητές έχουν αλλάξει στρατηγική: χρησιμοποιούν όλο και πιο συχνά σκάφη ή ιστιοπλοϊκά που δεν τραβούν την προσοχή, αφού μοιάζουν με σκάφη που χρησιμοποιούν οι τουρίστες», εξήγησε ο εκπρόσωπος Τύπου.

Την προηγούμενη εβδομάδα η αστυνομία συνέλαβε δύο Τούρκους, που επέβαιναν σε ένα ιστιοπλοϊκό μήκους 15 μέτρων, με την υποψία ότι μετέφεραν στην Καλαβρία παράνομους μετανάστες από το Αφγανιστάν και το Ιράκ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε