Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Μεθυσμένοι οι πιλότοι του αεροπλάνου που έπεσε στη Ρωσία

Μεθυσμένοι οι πιλότοι του αεροπλάνου που έπεσε στη Ρωσία

Βετεράνοι μεν, μεθυσμένοι δε. Είχαν ικανότητες, αλλά όταν ήταν νηφάλιοι, εκείνη τη μοιραία ημέρα ήταν όμως επικίνδυνοι…

10 ανθρώπινες ζωές μεταξύ των οποίων και εκείνες των δύο πιλότων χάθηκαν από την πτώση του αεροσκάφους στις αρχές του μήνα και όπως μετέδωσε ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο από έρευνα που έγινε στα μέλη τους διαπιστώθηκε πολύ μεγάλη ποσότητα αλκοόλ στο αίμα τους.

Σύμφωνα με την έκθεση των ερευνητών, κανένας από τους πιλότους τους δεν υποβλήθηκε σε αλκοτέστ πριν από την πτήση όπως επιβάλλει ο νόμος της ρωσικής αεροπλοΐας, ενώ η νοσοκόμα που ήταν υπεύθυνη να κάνει το αλκοτέστ, πήρε μόνο τους σφυγμούς τους.

Η ίδια είπε ότι δεν υπέβαλε τους πιλότους σε αλκοτέστ γιατί και “κανείς τους δεν μύριζε αλκοόλ, ενώ και οι δύο τους ήταν φρεσκοξυρισμένοι και ντυμένοι με καθαρά ρούχα”.

Αξιωματούχοι στον τομέα των αερομεταφορών είπαν αμέσως μετά τη συντριβή ότι στο αεροσκάφος είχε γίνει πλήρης έλεγχος συντήρησης και ότι οι δύο πιλότοι είχαν υποβληθεί σε όλους τους απαραίτητους ελέγχους πριν από την πτήση. Και οι δυο σκοτώθηκαν κατά τη συντριβή.

Κατά τους ερευνητές, οι πιλότοι ίσως δεν ήταν μεθυσμένοι όταν επιβιβάστηκαν στο αεροσκάφος και άρχισαν να πίνουν στη διάρκεια της πτήσης, σύμφωνα με την έκθεση.

Διαβάστε επίσης:

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε