Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΟΜΠΑΜΑ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Συννεφιά 11 Αθήνα Αναλυτικά

Μέτρα και από τη Βραζιλία ζητάει το ΔΝΤ!

Μέτρα και από τη Βραζιλία ζητάει το ΔΝΤ!
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 03.08.2011 | 19:55
Πρώτη δημοσίευση: 03.08.2011 | 19:55

Για τον κίνδυνο να... «υπερθερμανθεί» η οικονομία της προειδοποίησε τη Μπραζίλια το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και ζητάει άμεσα μέτρα δημοσιονομικής προστασίας και δομικές μεταρρυθμίσεις στον οικονομικό τομέα.

«Έχουν εκδηλωθεί σημάδια υπερθέρμανσης της βραζιλιάνικης οικονομίας», αποφαίνεται το ΔΝΤ στην ετήσια έκθεσή του για τη λατινοαμερικανική χώρα.

Στην έκθεση διατυπώνεται η προτροπή στην κυβέρνηση στη Μπραζίλια να μειώσει τα φορολογικά κίνητρα, να εντείνει τις προσπάθειες καταπολέμησης του πληθωρισμού, να «χαλαρώσει» η πιστωτική της πολιτική κ.ά.

Πάντως χαιρετίζονται οι κυβερνητικές προσπάθειες, να καταργηθούν τα αναπτυξιακά κίνητρα με σταδιακό τρόπο. Τα κίνητρα αυτά είχαν θεσπιστεί όταν η βραζιλιάνικη οικονομία ακόμα αντιμετώπιζε τις επιπτώσεις της διεθνούς οικονομικής κρίσης από το φθινόπωρο του 2008 και μετά.

Ένα άλλο πρόβλημα της μεγάλης λατινοαμερικανικής οικονομίας είναι «η ανεξέλεγκτη εισροή κεφαλαίων, που θα επέτρεπε μεταγενέστερα, να υποχωρήσουν τα πολύ υψηλά επιτόκια (φθάνουν και το 12,5%)».

Το ΔΝΤ προβλέπει ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας θα είναι 4,1% του ΑΕΠ το τρέχον έτος.   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook