Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

«Μετρημένες οι μέρες του Τσάβες»

«Μετρημένες οι μέρες του Τσάβες»

Όχι, δεν το είπε ο γιατρός του προέδρου της Βενεζουέλας αλλά ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας. Και όχι, δεν εννοούσε τις μέρες του στη ζωή αλλά στην προεδρία της χώρας του.

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Ρόμπερτ Ζέλικ υποστήριξε ότι οι ημέρες του Ούγο Τσάβες στην εξουσία είναι «μετρημένες» και πρόσθεσε ότι χωρίς την δική του υποστήριξη, οι κυβερνήσεις της Κούβας και της Νικαράγουας δεν θα μπορέσουν να επιβιώσουν.

«Οι ημέρες του Τσάβες είναι μετρημένες. Κι εάν οι επιδοτήσεις στην Κούβα και στη Νικαράγουα ακυρωθούν, τα καθεστώτα αυτά θα βρεθούν σε δυσκολία. Οι δημοκράτες της Λατινικής Αμερικής, αριστεροί, κεντρώοι, δεξιοί, πρέπει να προετοιμαστούν», σε μια ομιλία στην Ουάσινγκτον, σε μια εκδήλωση για την 30ή επέτειο από την ίδρυση του κέντρου αναλύσεων Διαμερικανικός Διάλογος.

Οι τοποθετήσεις οι οποίες έγιναν υπέρ της επιστροφής της Κούβας στους περιφερειακούς οργανισμούς στη Σύνοδο της Αμερικής στην Καρθαγένα της Κολομβίας τον Απρίλιο «ακούστηκαν σαν ηχώ από άλλες εποχές. Πρέπει να κοιτάξουμε το μέλλον, όχι στο παρελθόν», υποστήριξε εξάλλου ο απερχόμενος πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, καλώντας τη Λατινική Αμερική να αδράξει την «ευκαιρία» η ήπειρος να καταστεί «δημοκρατική», ένας χώρος «ανάπτυξης και αξιοπρέπειας» και όχι «των πραξικοπημάτων, των καουντίγιος και της κοκαΐνης».

«Γνωρίζετε καλά ότι εάν οι λατινοαμερικάνοι αφήσουν αυτό το καθήκον στην Ουάσινγκτον και στην Οτάβα οι αντίπαλοι της ελευθερίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα παίξουν το χαρτί (. . .) του νέο-ιμπεριαλισμού. Πρέπει να διασφαλίσετε ότι θα αποτύχουν», είπε ακόμα ο Ζέλικ.

Εκτίμησε επίσης ότι οι ευάλωτες κυβερνήσεις στην Κεντρική Αμερική κινδυνεύουν να συντριβούν εξαιτίας του κύματος βίας και εγκληματικότητας που συνδέεται με το λαθρεμπόριο ναρκωτικών. Κάλεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες να περιορίσουν την κατανάλωση ναρκωτικών για να συμβάλλουν στις προσπάθειες αντιμετώπισης του οργανωμένου εγκλήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για να αποδείξει ότι είναι καλά… έκανε υπουργικό συμβούλιο on camera

 

Επανεμφάνιση του Ούγκο Τσάβες

Τσάβες: Επιστρέφω για να κυβερνήσω!

Στην Κούβα ο Τσάβες για νέα θεραπεία

Δεν πέθανα, είμαι ζωντανός

To κλάμα του Τσάβες και η προσευχή του στον Θεό

Ποιος θέλει να σκοτώσει τον πολιτικό αντίπαλο του Τσάβες;

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε