Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Μέχρι την Παρασκευή η Ισπανία θα υποβάλει το σχέδιο μείωσης του ελλείμματος

Μέχρι την Παρασκευή η Ισπανία θα υποβάλει το σχέδιο μείωσης του ελλείμματος

Οι Βρυξέλλες αναμένουν εντός των επόμενων ημερών να κατατεθεί από τη Μαδρίτη το σχέδιο μείωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος.

Το πολυετές σχέδιο έχει υποσχεθεί η ισπανική κυβέρνηση στους εταίρους της στην ευρωζώνη ως αντάλλαγμα για την παράταση κατά ένα έτος που της δόθηκε προκειμένου να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμά της στο 3%.

Ευρωπαϊκή πηγή ανέφερε ότι η κυβέρνηση της Ισπανίας είχε δεσμευτεί να καταθέσει αυτό το σχέδιο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα τέλη Ιουλίου, όχι όμως κατ’ ανάγκη σήμερα. Η Επιτροπή έλαβε τη διαβεβαίωση ότι το σχέδιο αυτό θα υποβληθεί “εντός των επόμενων ημερών” και δεν ανησυχεί ιδιαίτερα για την καθυστέρηση, πρόσθεσε η πηγή αυτή.

Το σχέδιο αναμένεται να εγκριθεί από την ισπανική κυβέρνηση την Παρασκευή και μετά να παρουσιαστεί στα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα.

Οι Βρυξέλλες έχουν ζητήσει από την Ισπανία να παρουσιάσει ένα σχέδιο προσαρμογής για το 2013 και το 2014 σε αντάλλαγμα για τον ένα χρόνο παράταση που πήρε η χώρα για να πετύχει τους στόχους της. Φέτος θα πρέπει να μειώσει το έλλειμμα στο 6,3% του ΑΕΠ, το 2013 να το φτάσει στο 4,5% και το 2014 στο 2,8%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δε βγαίνει από την ύφεση η Ισπανία

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε