Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Μια 84χρονη, το πρόσωπο του κινήματος Occupy Wall Street – 300 συλλήψεις σ’ όλη τη χώρα

Τα άσπρα της μαλλιά, το πρόσωπο της παραπέμπουν περισσότερο σε μια γιαγιά που κάθετα δίπλα στο τζάκι και λέει παραμύθια στα εγγόνια της. Αλλά η αλήθεια είναι διαφορετική!

Η Ντόρλι Ράινι δεν είναι όπως οι υπόλοιπες γυναίκες της ηλικίας της. Στα 84 χρόνια της παραμένει ενεργή πολιτική ακτιβίστρια και ενεργό μέλος του Κινήματος «Occupy Wall Street». Και όταν σε μια διαδήλωση στο Σιάτλ κάποιος αστυνομικός είχε τη… φαεινή ιδέα να της ρίξει σπρέι πιπεριού στο πρόσωπο (προφανώς ένιωσε να απειλείται…), η 84χρονη γυναίκα έγινε το πρόσωπο σύμβολο των… Αγανακτισμένων στις ΗΠΑ!

Η φωτογραφία της, με το πρόσωπο της ψεκασμένο και δυο άτομα να την κρατούν, έκανε το γύρο του κόσμου. Αλλά εκείνη δεν πρόκειται να το βάλει κάτω!

300 συλλήψεις στη Νέα Υόρκη κι όχι μόνο
Επτά αστυνομικοί τραυματίες και τουλάχιστον 300 διαδηλωτές με χειροπέδες στα χέρια είναι το αποτέλεσμα των νέων διαδηλώσεων στη Νέα Υόρκη. Περίπου 20.000 άνθρωποι, διαδηλωτές του κινήματος Occupy Wall Street, συνδικαλιστές και φοιτητές κατέλαβαν την πλατεία Φόλεϊ, στο νότιο Μανχάταν, πριν κάνουν πορεία στις λωρίδες της γέφυρας του Μπρούκλιν.



Σε μια εντυπωσιακή επίδειξη, στην αρχή της γέφυρας, οι διαδηλωτές κατάφεραν να προβάλουν στην πρόσοψη ενός ουρανοξύστη, τον κατάλογο των πόλεων όπου έχει διαδοθεί το κίνημα, όπως το Όκλαντ ή το Σιάτλ, και συνθήματα όπως “Μην φοβάστε!”, “Καταλάβατε τον κόσμο” ή “Χαρούμενα γενέθλια” για τους δυο μήνες του κινήματος, το οποίο «γεννήθηκε» στις 17 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη.

Η αστυνομία εκκένωσε ένα καταυλισμό διαδηλωτών και προχώρησε σε περίπου 20 συλλήψεις στο Λος Άντζελες. Στην πανεπιστημιούπολη του Μπέρκλεϊ, κοντά στο Σαν Φρανσίσκο, οι δυνάμεις της τάξης αφαίρεσαν περίπου 20 σκηνές και βορειότερα, στο Όρεγκον, συνελήφθησαν 34 άτομα.




Στο Σικάγο χιλιάδες διαδηλωτές απέκλεισαν την κυκλοφορία κατά την ώρα αιχμής, ενώ στην Ουάσινγκτον περισσότεροι από 300 άνθρωποι διαδήλωσαν χωρίς να σημειωθούν επεισόδια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επιχείρηση της αστυνομίας για απομάκρυνση διαδηλωτών σε πάρκο της Ν.Υόρκης – Βίντεο

Οι διαδηλωτές του Occupy Wall Street… μετακόμισαν

«Ξεσπιτώνουν» τους διαδηλωτές της Νέας Υόρκης

Διαδηλωτές πολιορκούν τη Wall Street! Video

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε