Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 28 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

“Μια δημόσια συγγνώμη από τον Πάπα δε φτάνει”

“Μια δημόσια συγγνώμη από τον Πάπα δε φτάνει”
ΦΩΤΟ REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 08.06.2010 | 19:26
Πρώτη δημοσίευση: 08.06.2010 | 19:26

Ουσιαστική τιμωρία των ιερέων ζητούν τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από κληρικούς, τονίζοντας ότι μια συγγνώμη από τον Πάπα δε φτάνει.

Μέλη του δικτύου επιζώντων από όσους κακοποιήθηκαν από ιερείς (SNAP), με έδρα τις ΗΠΑ, δήλωσαν ότι ο Πάπας Βενέδικτος αναμένεται, με την ευκαιρία του παγκόσμιου συνεδρίου ιερέων που θα διεξαχθεί στο Βατικανό από τις 9 έως τις 11 Ιουνίου, να ζητήσει συγγνώμη για το σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης που έχει κλονίσει την Καθολική Εκκλησία.

Όμως το SNAP δήλωσε ότι μία συγγνώμη δεν έχει νόημα αν ο Ποντίφικας δεν υιοθετήσει μία πολιτική "μηδενικής ανοχής" για τους παιδεραστές ιερείς και τους αξιωματούχους της εκκλησίας που συμμετείχαν στη συγκάλυψη των σκανδάλων και αν δεν παραδώσει στις αρχές τα στοιχεία για τις υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης.

"Θα ακούσουμε πολλά για συγχώρεση, αλλά εμείς θέλουμε να μιλήσουμε για δικαιοσύνη", δήλωσε ο Πήτερ Άισελι, μέλος του SNAP που έχει δηλώσει ότι έχει κακοποιηθεί από ιερέα, σε συνέντευξη Τύπου κοντά στο Βατικανό.

Το SNAP υπογράμμισε μάλιστα ότι και άλλα παιδιά κινδυνεύουν να πέσουν θύματα κακοποίησης από ιερείς, αν ο Πάπας δεν δράσει άμεσα. "Δεν είναι ένα πρόβλημα του παρελθόντος", δήλωσε η Μπάρμπαρα Ντόρις, "Παιδιά σε όλο τον κόσμο κακοποιούνται αυτή τη στιγμή".


   Διαδώστε αυτό το άρθρο