Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

“Μία έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη πρέπει να αποφευχθεί με κάθε κόστος”

“Μία έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη πρέπει να αποφευχθεί με κάθε κόστος”

Αυτό δήλωσε σήμερα ο οικονομικός διευθυντής της μεγάλης γερμανικής ασφαλιστικής εταιρείας Allianz

Ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα προκαλούσε ντόμινο και πρέπει “να αποφευχθεί με κάθε κόστος” δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής (chief financial officer) της μεγάλης γερμανικής ασφαλιστικής εταιρείας Allianz Όλιβερ Μπέτε, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματά της για το πρώτο τρίμηνο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.

   Ο κ. Μπέτε είπε ότι η έξοδος από το ευρώ θα ήταν καταστροφική για την Ελλάδα, ενώ αναφερόμενος στη νευρικότητα που δείχνουν οι αγορές, δήλωσε: “Αναμένουμε περαιτέρω σοκ πριν ηρεμήσει τελικά η κατάσταση. . . παραμένουμε πολύ προσεκτικοί”.

   Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Allianz ανησυχεί επίσης για την “κρίσιμη” κατάσταση στην Ισπανία.

   Η Allianz είναι η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρία στην Ευρώπη και ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτές στις αγορές, καθώς διαχειρίζεται ενεργητικό πάνω από 1,6 τρισ. ευρώ. “Αναμένουμε ακόμη ότι η κρίση χρέους θα υποχωρήσει με αργό ρυθμό στη διάρκεια του έτους, καθώς οι αποφάσεις της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής θα εφαρμόζονται, οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στις υπερχρεωμένες χώρες θα προχωρούν, η εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών θα συνεχίζεται και τα μέτρα της ΕΚΤ θα αποδεικνύονται αποτελεσματικά για την αποτροπή μίας πιστωτικής κρίσης” δήλωσε το στέλεχος της Allianz.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θα ”κλάψει” 395 δις ευρώ η ευρωζώνη εαν βγει η Ελλάδα από το ευρώ

Εκτός ευρώ με ελεγχόμενη υποτίμηση της δραχμής

Μήπως τελικά οι Έλληνες γελάσουν τελευταίοι;

Μερκελ-Ολαντ: η Ελλάδα ανήκει στην Ευρωζώνη

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε