Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Μια επίσκεψη «ανάβει φωτιές» στις σχέσεις Ιαπωνίας-Ν. Κορέας

Μια επίσκεψη «ανάβει φωτιές» στις σχέσεις Ιαπωνίας-Ν. Κορέας

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιαπωνίας Κοϊχίρο Γκέμπα, προέτρεψε την κυβέρνηση της Νότιας Κορέας, να ματαιώσει το προγραμματισμένο ταξίδι του προέδρου Λι Μιανγκ Μπακ σε μια συστοιχία αμφισβητούμενων, από τη Σεούλ και το Τόκιο νησίδων.

«Αν το ταξίδι πραγματοποιηθεί, αυτό θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στις σχέσεις της Ιαπωνίας με τη Νότια Κορέα» δήλωσε ο Γκέμπα σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Jiji Press.

Ο Λι σύμφωνα με το προεδρικό πρόγραμμα, θα επισκεφτεί την Παρασκευή το νησί Τακεσίμα και Ντόκτο. Οι νησίδες αυτές ελέγχονται μεν από τη Σεούλ, αλλά διεκδικούνται και από το Τόκιο.

Η νοτιοκορεατική κυβέρνηση γνωστοποίησε στην ιαπωνική πρεσβεία στη Σεούλ, ότι ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας θα φτάσει στα δυο νησιά μεταξύ 10 π.μ. και 2 μ.μ (0100 GMT) και αμέσως μετά θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo News, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές.

Η επίσκεψη του Νοτιοκορεάτη προέδρου στα αμφισβητούμενα νησιά, έρχεται πέντε ημέρες πριν από την επέτειο της λήξης του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου, όπου η Νότια Κορέα απελευθερώθηκε μετά από δεκαετίες ιαπωνικής αποικιοκρατίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σάλος στην Β.Κορέα για το τσαντάκι Dior της πρώτης κυρίας!

Ιστορία σαν παραμύθι! Ο νεος ηγέτης της Β.Κορέας παντρεύτηκε την γυναίκα που δεν ήθελε ο πατέρας του!

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε