Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

«Μία ημέρα με τον Μπιλ» για να… ξεχρεώσει η Χίλαρι

«Μία ημέρα με τον Μπιλ» για να… ξεχρεώσει η Χίλαρι
Ο πρώην πρόεδρος “πουλάει” τον εαυτό του προσωπικά για να ξεπληρώσει η σύζυγός του χρέος 614.000 δολαρίων

 

Τον… εαυτό του προσφέρει ο Μπιλ Κλίντον για να πληρώσει τα χρέη της Χίλαρι. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ζητεί από τους φίλους και ακτιβιστές να δώσει ο καθένας τουλάχιστον πέντε δολάρια ώστε να ξεπληρώσει η σύζυγός του το εναπομείναν χρέος των 614.000 ευρώ από την άτυχη προεκλογική της εκστρατεία. Πρόκειται για ένα είδος πολιτικής λοταρίας: ο νικητής της κλήρωσης θα έχει τη χαρά να περάσει «μία ημέρα με τον Μπιλ»…
 
Σε μήνυμα που έστειλε μέσω της ηλεκτρονικής του αλληλογραφίας, ο κ. Κλίντον ρωτάει τους δεκάδες χιλιάδες υποστηρικτές των Δημοκρατικών αν θα ήθελαν να περάσουν μία ημέρα μαζί του, φυσικά με το αζημίωτο.
 
Με τον τρόπο αυτόν ελπίζει ότι θα μειώσει ή θα εξοφλήσει το χρέος που άφησε πίσω της η προεκλογική περιοδεία της συζύγου του για το προεδρικό χρίσμα.
 
Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ χρωστάει τα 614.000 ευρώ στον Μαρκ Πεν, η εταιρεία του οποίου Ρenn Schoen Βerland είχε αναλάβει εξ ολοκλήρου τον πολιτικό και στρατηγικό σχεδιασμό της εκστρατείας της κυρίας Κλίντον.
 
Αντί πέντε δολαρίων λοιπόν, οι οπαδοί και φίλοι της θα μπουν σε κλήρωση για να περάσουν μία ημέρα με τον Μπιλ Κλίντον. Οπως λένε οι επιτελείς της υπουργού, το 24ωρο με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ θα περιλαμβάνει, εκτός από τη συνάντηση μαζί του στη Νέα Υόρκη, και τη συμμετοχή τους σε «πολλές ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις» με ή χωρίς τον πρώην πλανητάρχη. Το κόστος της προεκλογικής εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον ανήλθε, το 2009, στα 20 εκατ. ευρώ, τα μισά εκ των οποίων καλύφθηκαν από τον τραπεζικό λογαριασμό της ίδιας της κυρίας Κλίντον. Η πολιτικός έχει ζητήσει αρκετές φορές την ενίσχυση των οπαδών και φίλων της προκειμένου να απαλλαγεί από το τεράστιο χρέος του διετούς προεκλογικού αγώνα για το χρίσμα των Δημοκρατικών.
 
Πριν από έναν χρόνο ο τραγουδιστής της ροκ Τζον Μπον Τζόβι είχε εμφανιστεί σε συναυλία έξω από το δημαρχείο της Νέας Υόρκης, στο Μανχάταν. Τα έσοδά είχαν δοθεί για την κάλυψη του χρέους της αγαπημένης του πολιτικού.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε