Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Μια ληστεία πολύ… εντυπωσιακή!

Μια ληστεία πολύ… εντυπωσιακή!
Θα μπορούσε να ήταν ταινία. Όμως δεν είναι. Το σίγουρο όμως είναι ότι σύντομα θα γίνει ταινία αφού ο τρόπος που έγινε είναι….εντυπωσιακός.
Ριφιφί βγαλμένο απο κινηματογραφική ταινία μπορεί να χαρακτηριστεί η ληστεία που έγινε το Σαββατοκύριακο της Πρωτοχρονιάς στην Banco Provincia, στην πολιτεία του Μπουένος Άιρες.
 
Οι ληστές, αφού έσκαψαν ένα τούνελ 30 μέτρων στο οποίο τοποθέτησαν ηλεκτρολογική εγκατάσταση και εξαερισμό, κατάφεραν να μπουν στην τράπεζα και να ανοίξουν περί τις 100 θυρίδες.
 
Η λεία τους παραμένει άγνωστη, αφού το περιεχόμενο των θυρίδων είναι απόρρητο στοιχείο.
 
Η ληστεία έγινε αντιληπτή χθες, όταν άνοιξε η τράπεζα.
 
Σύμφωνα με το BBC, την ώρα της ληστείας ήχησε ο συναγερμός όμως οι αστυνομικοί που έσπευσαν είδαν ότι οι πόρτες της τράπεζας ήταν κλειστές και υποβάθμισαν το γεγονός.
 
Όπως προκύπτει από τα πρώτα στοιχεία, οι ληστές είχαν νοικιάσει ένα διαμέρισμα κοντά στην τράπεζα και επί έξι μήνες, από τον Ιούλιο, έσκαβαν το τούνελ.
 
Πριν λίγες ημέρες κατάφεραν να φτάσουν κάτω από το θησαυροφυλάκιο όπου βρίσκονται οι θυρίδες.
 
Οι αρχές δεν αποκλείουν την πιθανότητα να είχαν και συνεργό μέσα από την τράπεζα.
 
Μόλις έγινε γνωστή η είδηση, εξαγριωμένοι πελάτες της τράπεζας ζήτησαν να αποσύρουν τις καταθέσεις τους και να ενημερωθούν για την τύχη των αντικειμένων που είχαν τοποθετήσει προς φύλαξη.
 
Να σημειωθεί ότι μετά την οικονομική κρίση του 2001 πολλοί Αργεντίνοι άρχισαν να τοποθετούν τις οικονομίες τους σε τραπεζικές θυρίδες, φοβούμενοι την κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος.
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε