Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Μια τρανσέξουαλ ταράζει τα νερά της εκκλησίας!

Η Τζόαν Κασαρ.
Είναι νέα, γοητευτική και τα τελευταία χρόνια καθ’ όλα γυναίκα. Για τον λόγο αυτόν διεκδικεί το δικαίωμά της στον γάµο…

Η Τζόαν Κάσαρ, που υποβλήθηκε σε αλλαγή φύλου στη Βρετανία πριν από οκτώ χρόνια, δίνει ήδη τη µάχη της εναντίον των συντηρητικών αρχών της Μάλτας και της βαθιά καθολικής Εκκλησίας του νησιού στις δικαστικές αίθουσες.
 
Και αν χρειαστεί, δηλώνει έτοιµη να προσφύγει ακόµη και στο Ευρωπαϊκό ∆ικαστήριο Ανθρωπίνων ∆ικαιωµάτων.
 
«∆εν είµαι τρανσέξουαλ. Θέλω να είµαι γυναίκα. Θέλω όταν πεθάνω στο µνήµα µου να χαραχθεί το όνοµά µου – Τζόαν», τονίζει η 29χρονη κοµµώτρια που διατηρεί το δικό της σαλόνι οµορφιάς. Γεννήθηκε ως Τζόσεφ. Οπως αποκαλύπτει όµως στους «Τάιµς», ονειρευόταν τη στιγµή που θα γινόταν γυναίκα όταν ήταν ακόµη πέντε ετών και του άρεσε να βάφεται. Στα 15 άρχισε τις ορµόνες για να αναπτύξει στήθος και στα 20 κυκλοφορούσε δηµοσίως µε γυναικεία ρούχα. Στα 21, έχοντας εξασφαλίσει τη συγκατάθεση των γονιών του, ο Τζόσεφ έκανε το όνειρό του πραγµατικότητα σε µια κλινική στο Μπράιτον: έπειτα από πολλά χρόνια εµπαιγµών και γελοιοποιήσεων µια εγχείρηση του άνοιγε τον δρόµο για ένα ευκολότερο αύριο.
 
Είναι η δεύτερη φορά που η Τζόαν έρχεται αντιµέτωπη µε τις αρχές της Μάλτας, όπου τα διαζύγια και οι αµβλώσεις εξακολουθούν να είναι παράνοµα, όχι όµως και η οµοφυλοφιλία. Την πρώτη φορά αναγκάστηκε να ακολουθήσει τη δικαστική οδό προκειµένου το νέο φύλο της να αναγράφεται στο πιστοποιητικό γέννησης και στην ταυτότητά της. Και κέρδισε.
 
Τώρα, υποστηρίζει, που αναγνωρίζεται κι επισήµως ως γυναίκα, έχει κάθε δικαίωµα να παντρευτεί τον εκλεκτό της καρδιάς της, µε τον οποίο έχουν σχέση τα τελευταία πέντε χρόνια. «Θέλουµε να παντρευτούµε. Εκείνος προτιµά µια ιδιωτική τελετή. Οµως εγώ, εφόσον είµαι γυναίκα, θέλω να παντρευτώ κανονικά», εξηγεί. Οι αρχές ωστόσο απορρίπτουν το αίτηµά της µε το δικαιολογητικό ότι η αλλαγή του πιστοποιητικού της πραγµατοποιήθηκε για να προστατευτεί η ιδιωτικότητά της και όχι για να µπορέσει να παντρευτεί.
 
 
Από την εφημερίδα “Τα Νέα”

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε